AJUDA A LA COMPOSICIÓ
"FUNDACIÓ SGAE"

Les Cases de la Música i l'SGAE ofereixen ajudes a autors i compositors per tal de que puguin dedicar-se a compondre les seves noves obres.

CONVOCATÒRIA 2024

 • DESCRIPCIÓ

  Les Cases de la Música i la Fundació SGAE ofereixen petites ajudes econòmiques a autors i compositors per tal que puguin dedicar més temps a compondre les seves noves obres. Molt sovint, les formacions musicals no poden disposar de temps suficient per a dedicar a l'autoria, ja que és una tasca que no dona un rendiment econòmic immediat. La tasca com a intèrprets o a vegades la feina com a professors de música, sol ser la principal font d'ingressos de les formacions i el temps dedicat a la composició passa a un segon pla.
 • BASES

  El programa  consisteix en:
  7 ajudes de 1000€ per a 7 autors/compositors d’obra musical.

  L’acceptació de l’ajuda implica el seguiment per part de les Cases de la Música i de la Fundació SGAE de l’evolució del procés de composició.

  L’acceptació de l’ajuda implica el registre a la SGAE del nou repertori creat.
 • QUI HI POT ACCEDIR

  Es poden presentar autors/compositors de qualsevol gènere de música popular que estiguin en procés de composició d’obra nova. Entenent per popular aquelles músiques modernes (no clàssica), que presentin projectes originals i de creació pròpia.
 • A LA SELECCIÓ ES VALORARÀ

  Com a criteri de selecció es valorarà la trajectòria de l’autor, les seves composicions anteriors i una breu explicació del projecte de composició en el qual vol treballar. Es tindrà en compte l'interès de la proposta, la seva originalitat, la qualitat i la projecció, la proximitat territorial a l’àrea d'actuació de les Cases de la Música, així com l'impacte d'aquesta ajuda en el desenvolupament i professionalització de la carrera de l'autor.
 • QUÈ CAL FER PER OPTAR AL PROGRAMA

  Per formalitzar la demanda de participació en el programa, caldrà omplir i enviar dintre del termini establert, el formulari que es facilita a continuació.

  La formació o autor permeten l'ús de la seva imatge per la promoció i difusió de l'activitat i a fer esment del suport rebut en cas d’una posterior edició en formats físics.

  En cas que els temes enregistrats siguin editats físicament o generin un format audiovisual, s'hauran d'utilitzar els logotips de la Fundació SGAE i Cases de la Música de forma visible, per reconèixer la seva participació en la gravació.
 • JURAT

  El jurat estarà format per diferents agents musicals i culturals de cada delegació de Casa de la Música i per l'equip motor de Cases de la Música.
 • CALENDARI

  Es poden presentar propostes des del 16 d’octubre de 2023 al 17 de desembre de 2023
  La resolució d'aquesta ajuda, es farà pública el 5 de febrer de 2024.

COMPOSITORS QUE HAN GAUDIT D’AQUEST PROGRAMA

CRISTINA LEN

2024

LAURA ANDRÉS

2023

APEL·LES CAROD

2023

ÀRIDA OKI

2023

PAU JORBA GROUP

2023

OLGA ZOET

2023

DAN PERALBO

2023

GRABU

2023

ADRIÀ PAGÈS (LIA SAMPAI I ADRIÀ PAGÈS)

2022

CARLES VIARNÈS

2022

EDUARD ARJONA FELIP (SAÜC)

2022

JORDI SERRADELL

2022

JUAN ANTONIO MOYA

2022

MIREIA FEDERICO GUANYABENS (MIRS)

2022

ANAÏS VILA

2021

CINE NURIA

2021

EMLAN

2021

LU ROIS

2021

PAULA GRANDE

2021

SRA TOMASA

2021

ADELE MALAU

2020

DAVI LEBRATO

2020

GALDRIC DE LA TORRE

2020

MARTA CASCALES

2020

SANTI CARETA

2020

TOM HAGAN

2019

GERARD VIDAL BARRENA
"THE BIRD YELLOW"

2019

MARC MAS
"NARA"

2019

NÚRIA GARCIA DURAN
"NUNÚ"

2019

ORIOL PUIG I VILALTA
"PUXI"

2019

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat