LAURA ANDRÉS

PROGRAMA DE SUPORT A LA CREACIÓ


2023 // GUANYADORA DE LA BECA COMPOSICIÓ - SGAE


BIO

La pianista i compositora Laura Andrés va estar a punt d’engegar-ho tot a dida i fer-se guarda forestal durant el confinament. Però la Laura té pànic a les arnes (que volen tan desendreçades!), per això va abandonar aquesta idea i es va abocar a tocar i compondre. Així van néixer #blanc, el seu primer treball discogràfic guardonat amb el premi Enderrock 2022 al millor disc de clàssica i contemporània, per votació popular.
#blanc és un disc de piano sensible i elegant, en la línia dels coneguts compositors “minimalistes”. El disc, absolutament autoeditat, autopromocionat, i autotot, ( però sense autotune) l’ha tocat a molts dels festivals del nostre país: Petit Paradis de Tossa de Mar, Porta Ferrada de St. Feliu de Guíxols, Festival Toca’m de Tortosa, les nits al Castell d’Olèrdola, i en cicles de concerts com la Fàbrica de Cabrils, o per Joventuts Musicals de Banyoles, Manresa, Castellbisbal, etc.
També l’ha presentat a Itàlia, Bèlgica i Espanya. (Milano, Lecce, Bruxelles, Màlaga, Madrid...)
El govern català a l’exili li va demanar que anés a tocar per cel·lebrar el dia de la música segons la UNESCO, que cau justament en 1-O.
La discogràfica italiana INRI records li va demanar una cançó per a un recopilatori a nivell mundial. La peça, Obsessed, de la qual en van fer un videoclip, ara forma part també del segon disc de la Laura, que veu la llum aquesta tardor hivern.
El més important de la música, segons la Laura, és la capacitat universal que té de comunicar sense malentesos.
A la Laura l’apassiona apassionar i l’emociona emocionar. I això ho aconsegueix amb escreix. Ha sigut professora tota la vida i per això mateix és comunicativa i empàtica amb el públic. Això és un valor afegit al concert, que es converteix en un moment especial, proper i humà.

MULTIMÈDIA