CARLES VIARNÈS

PROGRAMA DE SUPORT A LA CREACIÓ


2022 // GUANYADOR BECA COMPOSICIÓ - SGAE


BIO

Carles Viarnès és compositor i pianista. Va estudiar a l’Escolania de Montserrat i al Conservatori Superior de Música deBarcelona. Va obtenir els títols de Piano, Fagot, Teoria de la Música, Harmonia, Contrapunt, Composició, Anàlisi i Orquestració.

Ha estat involucrat en molts grups vocals i instrumentals i ha estat fundador de diversos projectes de composició i improvisació. S’ha especialitzat en el camp de la música popular contemporània d’a partir de la segona meitat del segle XX fins a l’actualitat. La seva obra està influenciada per diversos músics de diferents estils: J.S. Bach, Arvo Pärt, Miles Davis, Charlie Haden, Esbjörn Svensson, o Camarón de la Isla, per citar-ne alguns.

Explora noves vies en les textures musicals i la improvisació des de l’emoció, per tal d’arribar a altres nivells de consciència. L’experiència de la seva música no sempre és hedonista o comfortable, ja que proposa una trobada cara a cara, un diàleg construït des de les bases de les grandeses i les misèries.

La seva música ha aparegut en produccions teatrals, sèries de TV, espectacles de diferents gèneres i curtmetratges i pel·lícules, i també ha col·laborat de prop amb artistes visuals, del moviment i de la paraula. Especialment destacada és la seva col·laboració amb Alba G. Corral durant els últims anys, amb qui ha actuat al Sonar 2020, Eufònic, Embassa’t i molts altres festivals. També està col·laborant actualment amb Glòria Ros (dansa) o Elvira Prado-Fabregat (paraula/performance).

Actualment és mestre de música al Conservatori de Música d’Igualada. Paral·lelament està immers en projectes de recerca creativa i també treballa per encàrrec.

MULTIMÈDIA