SAÜC

PROGRAMA DE SUPORT A LA CREACIÓ


2022 // GUANYADORS AJUDA A LA COMPOSICIÓ


BIO

SAÜC és un grup de les terres de Lleida que es va formar a finals de 2017 a Balaguer. Després d’anys d’experiènciaen altres projectes, Alex Fuentes a la veu, Ruben Peries i Edu Arjona a les guitarres, Viki al baix i Albert Gasen a la bateria es van unir amb la intenció de recuperar l’essència del rock dur cantat en català aportant una sonoritat més contemporània. Mesos d’assajos dins el local els van servir per conèixer-se musicalment, composar i donar forma a la banda. Al juny del 2018 es tanquen al Smart Mix Studio per enregistrar els seus dos primers senzills, Lladre i Destí sota la supervisió de Jordi Salvadó.
Lladre es publica en format videoclip, dirigit pel lleidatà Ismael Boldú, tenint una molt bona acollida a les xarxes socials. Posteriorment llencen Destí, presentada en forma de lyric video i que aporta una sonoritat més clàssica. Aquests dos temes van servir de carta de presentació de la banda i els van portar a girar per diferents sales de Catalunya compartint escenari amb diversos grups ja consolidats de l’escena catalana.
Durant l’abril de 2019 visiten el Nomad Studio de Xavier Esterri per enregistrar dos noves cançons. Paraules del mestre que surt a la llum el mes de juliol en forma de videoclip; i Harpia que es publica al setembre de 2019, també en format videoclip i contant amb la col•laboració de l’actriu catalana Gemma Castell i les Bèsties Feréstegues de Balaguer. Ambdós videoclips també amb Boldú rere la càmera i amb una estètica molt més cuidada.
Els dos nous temes suposen un nou gir en la so de banda, mostrant una faceta compositiva més versàtil tot i mantenir unes senyes d’identitat pròpies reforçades principalment pel característic timbre de veu del cantant Alex Fuentes. La gira “Viki back to School” els porta novament a la carretera i els dóna la possibilitat de tocar per diferents sales del territori català i donar-se a conèixer davant d’un públic més divers compartint escenari amb grups com Blaze Out, Siroll, Noctambuls o Forja entre d’altres.
A principis de 2021 estren a gravar el seu primer llarga durada anomenat Eterna novament al Nomad Studio. El disc comptarà amb 8 temes, entre els que s’hi podran trobar tots els temes prèviament publicats per la banda, més cinc noves composicions i una versió del mític grup de rock dur català Sangtraït. Les múltiples influències de la banda, combinades amb la inquietud per continuar experimentant amb diferents sonoritats donen com a resultat un eclèctic primer disc de rock dur i metall alternatiu cantat en català.

MULTIMÈDIA