QUI SOM


La xarxa de Cases de la Música

és el projecte social i musical en xarxa a Catalunya, un model de gestió cultural pioner a Europa, en què entitats privades i administracions públiques treballen conjuntament per promoure la formació, creació, concerts i difusió de música moderna a Catalunya. Les Cases de la Música complementen les infraestructures culturals municipals organitzant activitats, amb la música com a eix vertebrador, tant per als artistes i creadors del territori com per al públic en general. Des d’aquesta estructura es plantegen reptes com:

DEMOCRATITZAR L’ACCÉS A LA FORMACIÓ MUSICAL

Amb propostes d’intervenció en centres de primària i secundaria de Catalunya, en horari lectiu de música, per a portar la pràctica musical real a tots els infants. Acostar la gestió d’educació i cultura.

CREACIÓ DE PÚBLICS

Enfortir la pedra angular de totes les polítiques culturals, la connexió amb el públic. Treballar fort per a familiaritzar els petits i joves amb la música, per a fer que formi part de les seves vides, mes enllà de les cançons comercials de moda.

SUPORT ALS CREADORS I ESCENA EMERGENT

Treballar la cultura des de la base, generant un ecosistema amb eines per accelerar i posar en valor totes les capacitats dels futurs professionals de la música del nostre país.

VERTEBRACIÓ MUSICAL DEL TERRITORI

Nascuts del territori, i amb clara vocació de portar la cultura, la música a llocs on soles no arriben.
Les Cases de la Música són un projecte d’especial interès dins de la política de suport a la música duta a terme pel Departament de Cultura, a través de l’ICEC, que s’ha implicat activament en aquest projecte amb la col·laboració dels ajuntaments, diputacions i les entitats privades que gestionen les sales: Clap (Mataró), Espai Orfeó (Lleida), La Mirona (Gironès), El Vapor (Terrassa) i Salamandra (Hospitalet de Llobregat) coordinats sota el paraigües de la Xarxa de Cases de la Música. L’associació Xarxa de Cases de la Música està integrada per sis entitats: Casa de la Música de Manresa SCCL (Cooperativa sense Ànim de Lucre), Fundació Casa de la Música de L’Hospitalet, Fundació Casa de la Música del Gironès, Fundació Orfeó Lleidatà, Vesc SL, Visual Sonora SCCL (Cooperativa sense Ànim de Lucre).

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat