GRUP CASES DE LA MÚSICA

Cada any, Cases de la Música selecciona una banda de la seva Incubadora Musical, un projecte que pretén ser un esglaó més en el Programa de Suport a la Creació. Prenent com a base aquest concepte, s’ajudarà als artistes i bandes seleccionats com a Grup Cases de la Música, a accelerar el creixement de la seva carrera i a recercar possibles sortides professionals, com la d’una agència de management i booking, la d’una discogràfica, la producció del disc i del directe, o la planificació d’una gira.

D’aquesta manera, la Incubadora Musical de Cases de la Música té com a objectiu poder fer sobresortir al grup seleccionat d’entre la gran quantitat d’artistes emergents i apropar-se als artistes consolidats.

MERCÉ SEGURA

La artista leridana Mercè Segura que debutó este año con el single "WHY EMMA?" , a pesar de la breve experiencia y la corta carrera de Mercè Segura, su estilo y su propuesta apuntan a que será capaz de llevar su música a otro nivel, cosa que hemos podido comprobar con su segundo y último lanzamiento, "RUNNER", un tema cuya producción se mueve entre los límites y las normas de la electrónica y que con su suave y característica voz termina por regalarnos un tema que en ocasiones recuerda a los inicios de la artista Billie Eilish.

BOOM BOOM FIGHTERS

Boom Boom Fighters és un projecte que neix el 2021 entre Mataró i Girona format per en Joan Fité i en Tomàs Sánchez en col·laboració amb l'Oriol Pujades àlies Cookah P. Amb poc més d'un any, han aconseguit situar-se al panorama musical català amb una proposta innovadora que combina el Roots reggae dels anys 80's amb el dancehall dels 90's però sempre conservant una essència única i desenfadada.

ALBA MORENA

La cantant, compositora i productora de Salou, Alba Morena, canta des de cant líric fins a jazz, incloent gèneres mediterranis i aflamencats, que fusiona amb un estil de producció propi. Parteix d’un so urbà alternatiu i hi incorpora tocs de música clàssica. La seva música emociona i, a la vegada, ofereix una experiència intensa, nostàlgica i potent.
Alba Morena presenta el seu primer treball Las Dos Edades (Autoeditat, 2021), on s’interrelacionen diferents gèneres: des de l’electrònica a la música urbana, passant per la música clàssica, el flamenc i els gèneres alternatius. Hi aborda temes com el suïcidi, el dol, l’amor tòxic i la consciència-herència familiar, entre d’altres.

SOFÍA GABANNA

Des de petita ha estat acompanyada de la seva guitarra, gràcies a la qual va donar els seus primers passos com a cantautora. I és que sempre ha estat envoltada de música: des de la clàssica fins al rock argentí, passant pel flamenc, blues, jazz i fins i tot, hip hop i rap. Influenciada tant per Amy Winehouse, Lauryn Hill, Alicia Keys, Whitney Houston, Peggy Lee, com per Violadors del Verso, Nach, Porter, Nas , 2pac, Dóna Brat, Missy Elliot, Fito Paez, Calamaro o Bersuit Vergarabat, entre altres artistes. Arran de que descobreix el gènere del rap, comença a desembolicar tota la seva escriptura amb bases de boom bap. Així és com, després d’uns quants anys escrivint, comparteix el seu primer tema “Vaig ser Silenci” (2018).

ANABEL LEE

Es troben a mig camí entre el punk, el indie i el power pop i tenen com a constant recuperar l'estil de les bandes punk dels anys 80, per adaptar-ho a l'escena alternativa actual. Un punk pop de cadència enganxosa i tendència als himnes corejables, que arriba des del cor de Terrassa, per revolucionar-ho tot. Ells són Anabel Lee: una banda que neix del desig de quatre amics i músics amb gustos molt diferents, però amb un únic projecte en comú, en el qual ajuntaran les diferents característiques de cadascun. Una manera molt particular de trobar un so diferent, que destaqui dintre de la seva pròpia escena local. I és que segueixen una filosofia de “Fes-ho tu mateix” (DIY): tot perquè la seva música no perdi mai el seu caràcter cru i sincer.

RELAT

Pocs primers anys de vida han estat tan intensos i prometedors com el del Relat. Finalistes al Sona9, Premi Cases de la Música, guanyadors dels premis populars de La Cançó de Salitja i l’Inèdit de Llambrilles, concerts al Mercat de Música Viva de Vic, La Mercè i a sales com la Platea de Girona, la Cabra de Vic o El Torín d’Olot. I és que així i tot, a pesar de la seva joventut, Relat porten anys d’aprenentatge musical, des de que començaren fa més d’una dècada amb Tortellinis. Una experiència que han volcat en el seu primer àlbum ‘Contratemps’, que ha vist la llum a 2020, editat junt a RGB Suports. Una barreja perfecta de reggae, dub i músiques urbanes, així com trap, hip-hop o dancehall. Un treball que ja ha revolucionat escenaris de França i Holanda, on actuaren al Eurosonics; i que segur revolucionarà molts més ciutats.

TRIBADE

Era l’any 2017 quan Tribade van irrompre amb “Gaupasa”, un tema que va néixer com una primera canonada d’actitud i potència musical. Un talent innat que va fer que, des del principi, destaquessin dintre de la seva escena. Així és com a 2018, aconsegueixen ser el Grup Cases de la Música. Un any després, definitivament, posaren del revés l’escena underground, amb el que fos el seu àlbum debut ‘Las Desheredadas’, àlbum que va veure la llum sota el segell Propaganda Pel Fet!. Una primera declaració d’intencions amb la qual van assentar les bases de lo que avui en dia són. Amb el rap amb missió i a base d’afrotrap, dembow, reggaeton, soul i flamenco, Tribade denuncia la injusticia alt i clar: la de la silenciada, la de la precària, la de les dones que lluiten.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat