fbpx

AJUDA A LA COMPOSICIÓ

Les Cases de la Música i l'SGAE ofereixen ajudes a autors i compositors per tal de que puguin dedicar-se a compondre les seves noves obres.
 • DESCRIPCIÓ

  Les Cases de la Música i SGAE ofereixen ajudes a autors i compositors per tal de que puguin dedicar-se a compondre les seves noves obres. Molt sovint els músics no poden disposar de temps suficient per a dedicar a l’autoria ja que és una tasca que no dóna un rendiment econòmic immediat. La tasca com a intèrprets o a vegades la feina com a professors de música, sol ser la principal font d’ingressos dels músics i el temps dedicat a la composició passa a un segon pla.

  L'objectiu d'aquest programa és donar una petita ajuda econòmica a autors i compositors per tal que puguin dedicar més temps a compondre obres noves.
 • BASES

  El programa consisteix en 5 ajudes de 1000€ per a 5 autors/compositors d’obra musical.

  L’acceptació de l’ajuda implica el seguiment per part de les Cases de la Música i de l'SGAE de l’evolució del procés de composició.

  L’acceptació de l’ajuda implica el registre a la SGAE del nou repertori creat.
 • DESTINATARIS

  Es poden presentar autors/compositors de qualsevol gènere de música popular que estiguin en procés de composició d’obra nova. Entenent per popular aquelles músiques modernes com blues, rock, pop, funk, ska, electrònica, rumba, jazz, mestís, hip-hop, flamenc... (no clàssica) que presentin projectes originals i de creació pròpia.
 • CRITERIS DE SELECCIÓ

  Com a criteri de selecció es valorarà la trajectòria de l’autor, les seves composicions anteriors i una breu explicació projecte de composició en el qual vol treballar.

  Es tindrà en compte l'interès de la proposta presentada per l’autor, la seva originalitat, la qualitat i la projecció de les propostes musicals, la proximitat territorial a l’àrea d'actuació de les Cases de la Música, així com l'impacte d'aquesta ajuda en el desenvolupament i professionalització de la carrera de l'autor.
 • QUÈ CAL FER PER OPTAR AL PROGRAMA

  Per formalitzar la demanda de participació al programa caldrà omplir i enviar un formulari amb les dades de l’autor, enllaços d'àudio i/o vídeo a les seves composicions anteriors i dades de contacte.

  El grup o autor s'obliga a permetre l'ús de la seva imatge per la promoció de l'activitat i a fer esment del suport rebut en cas d’una posterior edició en formats físics.

  Formulari: Inscripció a les ajudes a la creació.
 • JURAT

  El jurat estarà format per diferents agents musicals i culturals de cada ciutat seu de Casa de la Música i per l'equip gestor de Cases de la Música.

COMPOSITORS QUE HAN GAUDIT D’AQUEST PROGRAMA

ADELE MALAU

2020

DAVI LEBRATO

2020

GALDRIC DE LA TORRE

2020

MARTA CASCALES

2020

SANTI CARETA

2020

CARLES VIDAL
"TOM HAGAN"

2019

GERARD VIDAL BARRENA
"THE BIRD YELLOW"

2019

MARC MAS
"NARA"

2019

NÚRIA GARCIA DURAN
"NUNÚ"

2019

ORIOL PUIG I VILALTA
"PUXI"

2019
© 2020 CASES DE LA MÚSICA POPULAR