HOSPISONA

INCUBADORA LOCAL LH / CONCURS DE BANDES

CONVOCATÒRIA 2024

CONCURS HOSPISONA
És un concurs de bandes que permet als finalistes presentar les seves propostes en directe a l'escenari de la Sala de concerts Salamandra.

Hospisona és una iniciativa de la Fundació Casa de la Música de L’Hospitalet que té com a objectiu buscar i recolzar talents musical de joves emergents.
PREMIS
Es premiarà a la banda guanyadora amb una Beca d'Acompanyament Musical per part de les Cases de la Música de Catalunya.
Aquest acompanyament constarà de:

● 3.000€ (IVA inclòs) en efectiu per invertir en el desenvolupament del projecte musical. Aquest pressupost és la suma de l’aportació del C.C La farga (2.000€) i de la Fundació Casa de la Música de L’Hospitalet (1.000€).
● El pressupost és gestiona a través de la Fundació Casa de la Música de L’Hospitalet, entitat que gestionarà les factures per tal de desenvolupar el projecte musical.
● Beca d’enregistrament en estudi. A través de la Fundació Casa de la Música de L’Hospitalet, es cedeix l’estudi de la Sala Salamandra durant 5 dies per la gravació, mescla o mixing de produccions musicals.
● Beca Stage/Producció de directe. A través de la Fundació Casa de la Música de L’Hospitalet, la Sala Salamandra cedeix la seva sala durant 3 dies per dur a terme un stage de 3 dies per la producció artística o musical d’un projecte musical.
● Beca Videoclip. La Fundació Casa de la Música de L’H, subvenciona amb 750€+IVA la producció d’un videoclip.
● Assessorament en aspectes com estratègia de comunicació, introducció al mercat musical, mercat digital, facturació i contractació.

En cada cas és farà des de la Casa de la Música, un estudi i planificació amb la banda per dissenyar les accions ideals d'acompanyament. Amb aquesta beca es pretén acompanyar la proposta musical en els seus primers passos cap a la professionalització i introducció al mercat musical durant un període planificació, execució i seguiment durant un període de fins a dos anys depenen de l'evolució de la banda guanyadora.
FUNCIONAMENT
1ª Fase – Inscripció de propostes / Selecció semifinalistes.

● 25 Setembre / fins 13 Novembre - 24h. Recepció de de les propostes musicals i inscripcions al web www.hospisona.cat
● 20 novembre - 12h. Selecció per part del jurat de les 9 propostes de la fase preliminar.
2ª Fase – Concerts Preliminars. 11, 12, i 13 desembre del 2023

● Durant el mes de desembre, els 9 artistes seleccionats faran un concert preliminar a la Sala Salamandra, en tres dates diferents, on tocaran tres bandes per dia.
● Les dates dels concerts preliminars serán els dll. 11, 12, I 13 desembre del 2023 19h a 21h
● Cada grup podrà tocar 25 minuts aproximadament.
● El públic tindrà un paper fonamental durant les tres jornades, ja que serà qui decidirà un dels grups que passi a la gran final.
- Un cop acabat cada concert, s’obrirà un període de votació on el públic en directe triarà la banda finalista.
- El grup que hagi reunit més nombre de votacions en els tres dies de la fase preliminar, passarà a la fase final.
● Dels 9 concerts preliminars, el jurat escollirà 3 artistes i el públic 1, que seran els 4 finalistes de HOSPISONA 2024.
● El jurat de la Fase preliminar estarà format per professionals del sector musical local.
3ª Fase – Concert Final. ds. 13 de gener 2024

La final en directe serà el dissabte 13 gener a la Sala Salamandra, on actuaran els 4 grups finalistes.

● El concert es realitzarà dj. 13 de gener 2024 de 18 h a 21 h a la Sala SALAMANDRA de L’Hospitalet.
● Tocaran 4 bandes/formacions seleccionades.
● Les bandes/formacions que actuaran el dia del concert, podran tocar entre 25 minuts aproximadament.
● La tria del guanyador final serà mitjançant votació del jurat. El jurat està format per professionals de la Casa de la Música de L’Hospitalet i per professionals del sector musical local.
PARTICIPACIÓ
Es podran inscriure totes aquelles bandes / formacions:

● S'accepten tots els estils musicals. ● Residents a Barcelona i de la seva área metropolitana.
● Entre 18-35 anys d’edat.
● Formacions sense contracte signat amb cap discogràfica major.
● SI es pot haver autoeditat un LP, EP o Senzill,o tenir un acord amb algun segell independent que no tregui més de 8 referències a l'any.
● Les cançons han de ser originals (composicions pròpies).
● S’ha de tenir com a mínim un repertori propi d'uns 40 minuts aprox.
BASES
● La participació en el Concurs "HOSPISONA" comporta la cessió per part dels participants a favor de Casa de la Música dels drets de reproducció, distribució, comunicació pública del material enviat durant les edicions de HOSPISONA i del material audiovisual enregistrat durant la final del concurs.
● Les dades personals enviades s'utilitzaran exclusivament amb la fi única de mantenir comunicació entre Casa de la Música i el grup participant.

● Casa de la Música no es fa responsable de qualsevol violació/incompliment de la llei de copyright sobre les cançons enviades o que toqui cada grup.
● Casa de la Música aporta per a la consecució dels concerts: - El Backline. - Equip tècnic i personal de la Sala Salamandra necessari per la realització del concert.
● El grup únicament haurà de portar els instruments, no inclosos en el backline bàsic de la sala.
● Entre ambdues parts no hi haurà cap obligació econòmica.
● La banda guanyadora, es compromet a realitzar una actuació per presentar el seu projecte al C.C La Farga. Aquesta actuació es realitzarà en la mesura de les possibilitats durant l’any vigent a l’edició del concurs.
● Casa de la Música comunicarà al grup seleccionat la data del concert en el qual ha d'actuar amb 15 dies d'antelació aproximadament.
● En el cas que alguna banda participant incompleixi les bases, realitzi paranys en la votació online, realitzi paranys en la votació durant la final, tingui un mal comportament o es dissolgui serà expulsada del concurs. La banda expulsada serà substituïda per la següent banda amb més puntuació de la votació online i/o de la final.
● En el cas que alguna banda fes desperfectes en el Backline, equip de so, a la sala o a terceres persones la banda correria amb els costos dels desperfectes o de la indemnització.
● En aquesta pàgina (o pàgines) web, premsa i medis, es poden publicar imatges en què apareguin, individualment o en grup, les persones que participen al concurs.
● La inscripció en el concurs implica l'acceptació de les bases del concurs.

BANDES QUE HAN GAUDIT D’AQUEST PROGRAMA

IGUAL NOS VAMOS A MORIR

2024

CARAMELO

2023

ALBA MORENA

2022

HABLA DE MI EN PRESENTE

2020

FAR

2019

EGOSEX

2018

TIMÓN REPUBLIK

2017

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat