Arriba la 1a edició del 'Broll', el cicle de música emergent de Salt, amb quatre projectes liderats per dones

13 de setembre de 2021 GIRONÈS

Tots els concerts seran gratuïts amb reserva prèvia de les localitats i tindran lloc al Pati del Mas Llorenç a Salt a les 20h

Els estudiants dels graus de la branca d’imatge i so d’ETECAM formaran part de l’equip tècnic i de producció del cicle, al costat de tècnics professionals

En la conjuntura actual de pandèmia covid19, la cultura ha estat un dels sectors més afectats. La situació per la qual s'ha etiquetat a la cultura com a "culpable" des dels inicis de la pandèmia és molt injusta, ja que s'ha demostrat que existeixen fórmules per tal de poder seguir desenvolupant actes culturals tot i les diferents restriccions que es van aplicant. Així doncs, després d’un temps de sequera, és moment del ressorgiment. I a la vegada és també un molt bon moment per focalitzar en artistes que sorgeixen amb molta força en el panorama musical de casa nostra. Aquest és el punt de partida del nou cicle BROLL que, a banda de ser una demostració de que la cultura és viable, és una necessitat per reprendre el pols cultural en espais públics. Per això hem creat:

Un cicle de PROXIMITAT: paradoxalment, en un moment de distància social, pensem que aquests espai reduït on farem el cicle és el que ens aporta aquesta connexió més propera que mai entre públic i artista. Però també proximitat per la procedència de les artistes que hi actuaran, totes molt vinculades a la nostra àrea urbana.

Un cicle de QUALITAT: les propostes que plantegem es poden etiquetar d'emergents, però el tret que les defineix és la qualitat musical. El talent que tenim a casa nostra és molt gran i ha de poder aflorar. Necessita d'espais i aparadors per connectar amb un públic que de ben segur farà descobertes molt interessants. Un cicle que en aquesta primera edició estarà 100% protagonitzat per veus de dones. No és una qüestió de quotes, sinó l'evidència d'una situació que ja està passant: els projectes musicals emergents al nostre entorn proper tenen un lideratge majoritàriament femení. I aquesta és una molt bona notícia, que trenca amb una tendència de dècades en què la presència de les dones a la música popular era minoritària.

Un cicle amb DIVERSITAT de propostes, tant estilístiques com d’idioma. Escoltarem cançó, rumba, soul, flamenc o r&B en català, castellà i anglès. .

I a la vegada un cicle que està relacionat també amb la FORMACIÓ: estudiants dels graus de la branca d’imatge i so d’ETECAM , formaran part de l’equip tècnic i de producció del cicle, al costat de tècnics professionals

Tots els concerts seran gratuïts amb reserva prèvia de les localitats i tindran lloc al Pati del Mas Llorenç a Salt a les 20h. Les dates son els divendres 24 de setembre, 1, 8 i 15 d’octubre.



Genni & Aleks Locksmith

Divendres 24/09/21 - 20h - Pati del Mas Llorenç

Genni, una cantant amb una veu que beu del r’n’b i soul i que porta la música negra a la seva sang, i Aleks Locksmith, músic i productor amb clares influències anglosaxones s’han unit en aquest projecte després d’enregistrar el seu primer single On My Own. El tema barreja sons clàssics de r’n’b, com la guitarra elèctrica, amb ritmes típics de la música urbana actual. La trajectòria musical de Genni és llarga, ja que amb només 21 anys ha actuat al Black Music Festival, Festival Emergent, la sala Apol·lo de Barcelona i l’ Auditori de Girona, entre d’altres, amb la formació Black Music Big Band, en la qual canta des dels 17 anys. Aleks Locksmith ha publicat un 1 EP i 3 singles, produccions i col·laboracions amb altres artistes (Sara Sístole, Fahia Buche, Kai Lopez, Johnny Bassy).





Abril Gabrielle

Divendres 01/10/21 - 20h - Pati del Mas Llorenç

Nascuda a Buenos Aires i criada a Catalunya, Abril Gabriele va cofundar Minerva —banda amb la que va llançar l'album M—­ i ara es presenta com a cantant solista. Amb Minerva van fer concerts per Catalunya i van ser teloners d’Eric Burdon & the Animals al Festival Internacional de Música de Cadaqués. Paral·lelament i durant 3 anys, va ser cantant solista a The Gospel Viu Choir, amb qui va cantar en espais tan emblemàtics com el Gran Teatre del Liceu, Palau de la Música, Teatre Grec, etc. Després d’explorar la creació d’una banda i el món del Gospel, va decidir marxar a Anglaterra, on va estudiar cursos de composició i va actuar als escenaris alternatius més mítics de Londres. També va conèixer a Jake Geddes, productor del sud de Londres, amb qui va trobar el seu so. A partir d’allà va decidir començar un projecte en solitari sota el seu nom, Abril Gabriele, ple de soul, rock i gospel. Ara ja a Girona, però seguint en connexió amb Londres, ens presenta Lost Forever i i Hold On, disponibles a Spotify i a Youtube.





Tona Gafarot

Divendres 98/10/21 - 20h - Pati del Mas Llorenç

Tona Gafarot és una cantant i compositora de Llambilles (Girona). Té dos treballs de llarga durada: Alba Sísmica (Autoeditat, 2014) i El foc, el caliu i la cendra (Comiuniti Music, 2021).L'any 2012 va guanyar el concurs Altaveu Frontera de Sant Boi de Llobregat. Més tard, l'any 2015, va guanyar el primer premi al Concurs de la Cançó de Salitja, amb la cançó Adela. El juliol del 2013 va fundar Les Anxovetes, el grup d’havaneres en femení, on fa la veu de contralt. També forma part del septet vocal format per Les Anxovetes i The Hanfris Quartet, els quals ofereixen l’espectacle The Beatles A Cappella Tribute. Ha col·laborat en diversos projectes com a corista, en discos de grups com Los Sírex, Le Croupier, Howlin’ dogs, La Senyoreta Descalça, La banda del Yuyu, Big Black Rhino, Els Atrapasomnis, Grateful Blues, The Hanfris Quartet, Acousters, Arjau, Sesc PJ o Fina!, entre altres.





Alaire

Divendres 15/10/21 - 20h - Pati del Mas Llorenç

Alaire és un grup de música format per quatre dones multi instrumentistes que tenen orígens diversos (Catalunya, Irlanda i Andalusia) i que aporten a la formació part de la formació musical dels seus territoris: una fusió de rumba, ritmes llatins, folk celta i flamenc. Alaire va néixer a Girona al començament de l’any 2018 fruit de l’amistat entre les components i la coincidència en les seves inquietuds musicals. Després d’haver compartit diversos projectes musicals a Irlanda i Girona, van decidir unir-se per crear aquest grup. Alaire es caracteritza per la varietat d’instruments del seu repertori, l’harmonització de les veus i el valor i la cura en les composicions de les seves lletres, que parlen, entre altres coses, del creixement personal i del compromís amb la transformació social i el feminisme.

ETECAM

Els artistes no son els únics protagonistes d’aquest cicle, sinó que també hi ha voluntat formativa: Darrera la producció tècnica de so i llum hi trobarem a professors i alumnes dels graus mitjà i superior d’ETECAM, que posaran en pràctica els seus coneixements al costat de tècnics professionals. Ells seran els encarregats de desenvolupar tota la producció tècnica del cicle, des de la pre-producció fins a la sonorització de l'esdeveniment. L’ETECAM és un centre de formació professional a Salt que imparteix i emet les titulacions oficials de Grau Mitjà en vídeo, dj i so i el Grau Superior en so per a audiovisuals i espectacles. Disposa de 1640 metres quadrats repartits en dos edificis: 440m2 a la Factoría Cultural Coma Cros i 1200m2 a la Sala Auditori La Mirona.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat