SESSIONS LP #38 "PET SOUNDS" DE THE BEACH BOYS


A Càrrec de Núria Bòtia (Trau) i Edu Bonet (Cases de la Música)

Dijous 11 de febrer del 2021

DURACIÓ: 1 hora i 20 minuts

Retirat feia temps de les gires i els escenaris per centrar-se en les produccions d'estudi, Brian Wilson, baixista i productor dels californians The Beach Boys, reorientà l’estil de la banda cap a un pop barroc de caire experimental que s'allunyava tant estilísticament com líricament del rock'n'roll i el surf amb què s'havien fet un nom. Els progressos artístics de la banda ja es notaven en els dos treballs precedents però és amb Pet Sounds, publicat el 1966, on culminen totes les ambicions de Wilson. Tot i les reticències internes de la banda que només va aportar la part de les harmonies vocals, Wilson va comptar amb els millors músics de sessió per a enregistrar les bases instrumentals.

Pet Sounds conté clàssics del repertori de The Beach Boys i, tot i que l'èxit inicial del disc no fou absolut, amb el temps ha esdevingut una de les obres musicals més influents del segle XX, sobretot pel que fa al treball vocal.

SESSIONS LP. CICLE D’AUDICIONS COMENTADES D’ÀLBUMS CLÀSSICS DEL ROCK I LA MÚSICA POPULAR La Marfà acull un cicle d’audicions comentades a càrrec de reconeguts músics i professionals del sector musical que ens faran redescobrir alguns àlbums clàssics del rock i la música popular. Analitzaran tant la dimensió artística, musical i tècnica de les obres, com el context social en què van aparèixer.

A càrrec de: Núria Bòtia, baixista de Trau. Ho organitza: La Marfà – Centre de Creació Musical, Biblioteca Salvador Allende i Casa de la Música del Gironès

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat