Sessions LP #41 "Birks' Works" de Dizzy Gillespie Amb Joan Mar Sauqué

LA MARFÀ 12:00 h.

A càrrec de: Joan Mar Sauqué (Girona Jazz Project)

Dissabte 9 d'octubre
HORARI: A les 12h
PREU: GRATUÏT (Cal inscripció prèvia)
PRESENCIAL: La Marfà de Girona

Publicat el 1957, Birks' Works presenta el trompetista fundacional del bebop en format big band, en el moment culminant de la seva carrera. Després d’haver participat en orquestres com la de Cab Calloway i en combos de format més reduït amb altres músics que esdevindrien referents del jazz com Charlie Parker o John Coltrane, Birks' Works integra tot el bagatge acumulat pel músic al llarg dels anys precedents. Hi destaca aquest nou llenguatge harmònic i rítmic desenvolupat a partir del swing i el seu interès per vincular la música afrollatina i el jazz.
És en aquest format més expansiu que es reconeix a Gillespie -i les diferents encarnacions de les seves big bands- haver fet popular el gènere del bebop, i esdevenir una de les figures més reconegudes del jazz.
A càrrec de Joan Mar Sauqué, músic. Músic empordanès, té el grau superior d’interpretació en trompeta jazz a l’ESMUC. Va formar part de la Sant Andreu Jazz Band dirigida per Joan Chamorro. Actualment forma part de la Girona Jazz Project Big Band, The Bop Collective o La Vella Dixieland, entre d’altres.
SESSIONS LP. CICLE D’AUDICIONS COMENTADES D’ÀLBUMS CLÀSSICS DEL ROCK I LA MÚSICA POPULAR La Marfà acull un cicle d’audicions comentades a càrrec de reconeguts músics i professionals del sector musical que ens faran redescobrir alguns àlbums clàssics del rock i la música popular. Analitzaran tant la dimensió artística, musical i tècnica de les obres, com el context social en què van aparèixer.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat