SESSIÓ LP: Omega (àlbum d'Enrique Morente & Lagartija Nick) amb Queralt Lahoz

L'HOSPITALET Espai CM - La Filadora 18:00 h

A càrrec de: QUERALT LAHOZ
Lloc: Espai CM LA FILADORA.
Recinte del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala - C/ de Rosalia de Castro, 49 - 08901 L'Hospitalet
Dia: Dimecres 17 de gener 2024 - 18:00h
Accés amb invitació: En rigorós ordre d'inscripció en línia (Aforament molt limitat).

QUERALT LAHOZ

Queralt Lahoz és, sens dubte, una de les sensacions musicals dels darrers anys al nostre país, i ara també més enllà de les seves fronteres. Recentment guardonada amb un dels prestigiosos premis Music Moves Europe 2023, atorgats per la Unió Europea, es postula com una de les artistes amb més present i futur de tota l'escena nacional, abanderant una de les propostes musicals més trencadores i atractives del moment. A la seva música, travessada pels sons llatins, d'arrel i urbans, el soul, el hip hop i el dancehall dialoguen amb gràcia i naturalitat sobre una aura de cobles i boleros que emergeixen de manera espontània dels seus orígens flamencs i dels seus paisatges personals.

Nascuda a Santa Coloma de Gramenet, nucli de migració andalusa a la perifèria de Barcelona, on va migrar gran part de la seva família procedent de Granada, Queralt Lahoz descansa en la seva tradició, es recolza en la genealogia de les dones treballadores de la seva vida i en la seva infància suburbana per traçar un pont florit entre passat, present i futur, que imprimeix a la seva música un caràcter inconfusible. Amb aquesta combinació l'artista catalana desafia el que és convencional i és capaç de transmetre la força i la delicadesa pròpies d'una supervivent.
Queralt Lahoz té una de les veus més impressionants de l'escena, amb capacitat per cantar un bolero clàssic i rapejar el més pur estil dels noranta amb la mateixa habilitat.

OMEGA (àlbum d'Enrique Morente & Lagartija Nick)

Omega és un disc del cantant de flamenc Enrique Morente en col·laboració amb el grup de rock granadí Lagartija Nick. Va ser presentat al mercat el 1996 per la discogràfica El Europeo Música. El 2008 es va reeditar.
A l'àlbum s'adapten poemes de Federico García Lorca i temes del cantautor canadenc Leonard Cohen.
Aquest disc ha estat tot un referent en la revolució del flamenc, i va obrir vies desconegudes fins al moment. Hi participen nombrosos artistes del flamenc, com ara Vicente Amigo, Tomatito, Estrella Morente, Isidro Muñoz o Cañizares
Tal ha estat la repercussió d'aquesta obra, que cada cert temps Enrique Morente i el grup granadí van tornar a retrobar-se per presentar l'espectacle Omega en directe, com va succeir en el festival Primavera Sound 2008 celebrat a Barcelona, dins de la nova gira que es va realitzar aquest mateix any, que els va portar fins a Mèxic a presentar la seva obra.

Les Sessions LP

Són un cicle d’audicions comentades a càrrec de reconeguts músics i professionals del sector musical que ens faran redescobrir alguns àlbums clàssics del rock i la música popular.
Analitzaran tant la dimensió artística, musical i tècnica de les obres, com el context social en què van aparèixer.
*Aforament MOLT limitat. 30 pax.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat