RECURSOS

Des del 2005 el projecte de les Cases de la Música s’ha consolidat com un projecte de dinamització cultural de referència.

Coparticipat per l’administració i empreses del sector musical, es tracta d’un projecte que té com a objectiu dinamitzar la formació musical no reglada posant les eines necessàries per ajudar als creadors i grups emergents a fer el pas cap a la seva professionalització. Aquest projecte es similar a d’altres iniciatives que estan en funcionament a ciutats europees, amb la particularitat que és l’únic que treballa amb una xarxa de ciutats.

Després de 12 anys en funcionament i fruit del que va quedar reflectit en el Pla Integral de la Música, s’ha fet un pas més en la consolidació del projecte amb un conveni marc que engloba a totes les administracions i entitats participants. Aquest conveni manifesta la voluntat de totes les parts de seguir treballant conjuntament en el projecte amb els objectius de desenvolupar públics per a la música, suport a la pràctica musical amateur o professionalitzada i la creació d’oportunitats per als grups i creadors emergents.

Formació, creació, exhibició i participació

són els 4 puntals sota els quals treballen des de fa 12 anys les Cases de la Música. Entenent la música de forma totalment transversal, Cases de la Música ofereixen tot un programa d’accions que la configuren com un dels motors de la transformació i el desenvolupament musical català.

Des de l’aficionat a la música fins a les formacions artístiques professionals tenen a les Cases de la Música un aliat per créixer artísticament i professionalment.
Avui dia les Cases de la Música compten amb 5 seus

Mataró, Gironès, L’Hospitalet, Terrassa i Manresa


4 sales de concerts on programa de forma estable
El Clap, La Mirona, Salamandra i Stroika.

3 estudis d’enregistrament
Estudis Salamandra, Estudis Espai Marfà i STRKLAB.

L’Escola Tècnica de l’Espectacle de Casa de la Música
Grau Mitjà i Grau Superior en tècnic de so (ETECAM).

32 Bucs d’assaig.

5 espais de creació.

Cases de la Música participen també als mercats estratègics del sector a Catalunya i compten amb un escenari dins del MMVV i la Fira Mediterrània.

Entre els nous projectes de les Cases de la Música podem destacar programes de creació de públic com Xics’n’roll, el projecte Rock’in per a implantació de la pràctica d’instrument als instituts de secundària, la Incubadora musical d’artistes, la producció dels directes de les bandes del Sona9 o el programa Soc Autor amb Fundació SGAE, entre d’altres.

Cases de la Música és un programa de continguts entenent la música de forma totalment transversal i ofereix tot un programa d’accions que la configuren com un dels motors del desenvolupament musical català.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat