Sessions LP: Dioptria (àlbum de Pau Riba) amb Quim Carandell (La Ludwig band)

L'HOSPITALET Espai CM - La Filadora Portes: 19:00h

A càrrec de: QUIM CARANDELL
Lloc: Espai CM LA FILADORA.
Recinte del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala - C/ de Rosalia de Castro, 49 - 08901 L'Hospitalet
Dia: Dimecres 15 de maig 2024
Horari: Portes: 19:00h
Preu: 5€ (+ despeses). Aforament molt limitat.

QUIM CARANDELL

Quim Carandell Boluda (Barcelona, 1996). És cantautor.
Cap als 11 anys comença a composar cançonetes. A l'hora del pati el seu amic Pau Lanzetta les arranja i les canten amb el piano. Als 15, la seva mare li revela el més gran secret de l'harmonia: el mi i el la amb la guitarra. Més tard, l'Aniol li ensenya el ventilador i l'Oriol Valero, professor de guitarra, les dominants secundàries. Ha fet cant improvisat a La Trobada de cantadors d'Espolla, escriu teatre musical amb en Lluc al Col·lectiu Pedant a Missa i Repicant i alguns estius fa de monitor als casals de Música Activa.

Al 2017, funda La Ludwig band amb el seu amic i soci Andreu Galofré, i posen la primera pedra del projecte de El Cuartelillo. Com a compositor de la Ludwig Band, ha signat tres àlbums: Al límit de la tonalitat (2020) i La mateixa sort (2021), amb el segell Indians Runners i Gràcies per venir (Indian Runners i Ceràmiques Guzmán) que ha estat escollit per la crítica de L'Enderrock com el millor disc de rock del 2023.

Com a director i dramaturg del Col·lectiu Pedant a Missa i Repicant, ha estrenat Les aventures extraordinàries de Fiona Pereshotròikovitx (2019), Sant Pere el Farsant (2021); i el 2021 rep la concessió de l’ajut Carlota Soldevila del Teatre Lliure en modalitat de teatre de carrer per a la creació de la comèdia musical El Perro Cantautor, de Hambriento a Emperador. Ara estrena la seva quarta obra amb el Col·lectiu: Artemi, el cambrer abstemi.

DIOPTRIA (àlbum de Pau Riba)

Dioptria I i II és un àlbum doble de Pau Riba publicat en dues parts de manera separada per la discogràfica Concèntric el 1970 i 1971. És el primer àlbum de Pau Riba en solitari després del seu pas pel Grup de Folk.
El primer LP, construït conceptualment entorn de la dona i amb una sonoritat clarament rock, es va publicar el 1970 on Pau Riba hi canta acompanyat pel grup Om, amb Toti Soler i Jordi Sabatés. El segon LP es va publicar l'any següent, acompanyat aquí per alguns amics com Albert Batiste i Jaume Sisa, és força menys produït, amb un format més acústic, més proper al folk, i conceptualment adreçat a l'home.
La seva edició va ser controvertida: el provocatiu text de presentació de Pau Riba va ser respost en la mateixa funda del disc per l'editora. Es va presentar en un concert mític a la desapareguda Sala Price de Barcelona el 1970, amb Joe Skladzien i Música Dispersa, on Pau Riba va actuar acompanyat pel grup Om.
Dioptria ha estat considerat el millor disc de la història del rock i la cançó en català, segons la llista publicada per la revista Enderrock en el seu número 100. S'ha reeditat en format CD.

Les Sessions LP

Són un cicle d’audicions comentades a càrrec de reconeguts músics i professionals del sector musical que ens faran redescobrir alguns àlbums clàssics del rock i la música popular.
Analitzaran tant la dimensió artística, musical i tècnica de les obres, com el context social en què van aparèixer.
*Aforament MOLT limitat. 30 pax.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat