Les possibilitats creatives de l'hiperorgue | La Marfà

GIRONÈS   La Marfà   Xerrada   18h

FONDEJAR EN LA MÚSICA
Lloc: La Marfà, Girona
Dia: Dijous 22 de febrer
Preu: Gratuït
Horari: 18:00h a 20:00h

::: Les possibilitats creatives de l'hiperorgue amb Carles Viarnès :::


L'hiperorgue és un orgue de tubs tradicional dotat de tecnologia actual que proposa un sistema digital de control dels atributs de l’execució organística, aconsegueix així noves textures i formats sonors. Diversos orgueners estan treballant en els hiperorgues al costat d’artistes per fer-lo evolucionar, especialment a Amsterdam i Berlín. A casa nostra, Albert Blancafort, constructor d’orgues tan importants com el de Montserrat o l’Auditori de Tenerife, ha construït dos mòduls per investigar en aquest camp. Carles Viarnès ha compost el disc Hyper_O (Bankrobber, 2023) amb aquests dos mòduls com a principals protagonistes.
En aquesta sessió ens explicarà l’evolució de l’orgue fins a l’actualitat, el funcionament tècnic de l’hiperorgue i les possibilitats i limitacions que s’ha trobat a l’hora de crear i gravar el seu disc Hyper_O.
A càrrec de Carles Viarnès, pianista i compositor. Ha publicat diversos discos amb el piano com a element central, a cavall entre la música clàssica, la contemporània, l'experimental i l'electrònica. Col·labora habitualment amb artistes d'altres disciplines artístiques com la visual, la dansa o la paraula. Ha estat sempre lligat al món de la docència. Actualment és professor de grau professional al Conservatori d'Igualada.

:::CICLE FONDEJAR EN LA MÚSICA :::


El verb fondejar ens sol remetre al llenguatge marí, a ancorar una embarcació. Però és també sinònim de buscar, explorar, regirar, escorcollar... Aquest cicle proposa una mirada al voltant de la creació i l'experimentació sonora i la recerca de nous llenguatges musicals, a partir de tres sessions portades a terme per músics vinculats al Programa de suport a la creació de La Marfà.
A càrrec de: Carles Viarnès, pianista i compositor.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat