Aprovades mesures de suport a la cultura amb l’ampliació de la protecció per desocupació en el col·lectiu artístic

11 de maig de 2020 XARXA

El passat 7 es va ampliar la protecció per desocupació en el col·lectiu artístic d’aquells no afectats per un ERTE

Ajudes a les quals podran accedir els adscrits al règim general de la Seguretat Social com a artistes, en inactivitat per la crisi de el COVID-19

El passat 7 de maig, mitjançant l’article 2 del Reial decret llei 17/2020, van entrar en vigor les mesures de suport al sector cultural per poder fer front a l’impacte econòmic i socials del COVID-19. Aquest regula l’accés extraordinari a la prestació per atur dels artistes en espectacles públics que no estiguin afectats per procediments de suspensió de contractes i reducció de jornada (ERTEs); que no hagin sol·licitat o estiguin rebent la prestació contributiva per desocupació; o que no percebin en aquests moments rendes d’altres activitats.

Què fer per sol·licitar aquesta ajuda extraordinària?

Aquesta nova mesura va entrar el vigor el dia 7 de maig de manera excepcional per l’exercici 2020. Per tant, els interessats ja poden sol·licitar-la, encara que s’han de complir uns requisits mínims:

- Estar apuntat al règim general de la Seguretat Social com a artistes, en període d’inactivitat a causa de la crisi de el COVID-19.
- Haver treballat i estat donat d’alta, mínim 20 dies durant l’últim any (12 mesos). D’aquest punt i dels dies d’alta a la seguretat social dependrà la durada de la prestació per desocupació. Tot allò, d’acord amb la següent escala:
● De 20 a 54 dies cotitzats: 120 dies de prestació.
● Des de 55 dies i endavant: 180 dies de prestació.

En quant a la base reguladora de la prestació per desocupació, estarà constituïda per la base de cotització mínima vigent en cada moment, corresponent al grup 7 de l’escala de grups de cotització del Règim General.

Si amb tot allò, es compleixen tots aquests requisits, els interessats s’han d’inscriure com a demandant de treball o ocupació; i presentar la sol·licitud de la prestació. Per més informació sobre aquestes ajudes i per poder omplir i presentar la petició per desocupació, es pot visitar la pàgina web del SEPE: http://www.sepe.es/HomeSepe

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat