Des de Cases de la Música, ens afegim a la iniciativa Open Club Day

5 de febrer de 2021 XARXA

Aquesta iniciativa europea que té com a objectiu obrir les portes de múltiples sales de concerts, perquè el públic pugui descobrir-les per dintre i conèixer tot l’entramat intern d’aquestes

Un projecte que es va encetar fa ja quatre anys, però que en aquesta edició, adquireix una nova dimensió, a causa de la complicada situació que ha viscut la música a causa del COVID

Quart any consecutiu en què celebrem l’Open Club Day, una iniciativa que té com a objectiu apropar distàncies entre les sales de concerts i el públic, obrint les seves portes, permetent que els ciutadans puguin donar testimoni del treball que es realitza i les tarees que es desenvolupen dia a dia. Així i tot, aquest any és diferent. Aquest any, aquestes jornades (que es celebren el dissabte 6 de febrer) s’han tornat més necessàries que mai, per la delicada situació que està vivint la indústria de la música, a causa de la COVID-19.

Manifest de l’Open Club Day. “UN ACTE DE RESILÈNCIA I SOLIDARITAT”

Malgrat continuar tancades en aquests moments, les sales i clubs de música en viu són, en essència, espais d’obertura, descobriment i diversitat. L’Open Club Day es va crear per a posar en valor aquestes dinàmiques. Des de març de 2020, tot l’ecosistema de la música en viu està en perill. Les sales de concerts i clubs de música lluiten per sobreviure.

Aquests espais de música en directe són llocs de desenvolupament artístic i tenen un gran paper en l’emancipació individual i col·lectiva. Donen treball a milers de persones i són font de descobriment cultural, alegria i entreteniment per a milions de ciutadans europeus.

Ara més que mai, hem de donar suport a les nostres escenes musicals locals. Els professionals de la música en viu necessiten rebre el reconeixement que mereixen perquè des de l’esclat d’aquesta crisi sense precedents, han estat lluitant sense treva per a intentar mantenir actius els seus centres artístics i el vincle amb les seves comunitats. Han treballat sense descans per a trobar solucions creatives per a adaptar-se i mantenir els seus espais segurs, per als seus treballadors, artistes i públic, mitjançant la rigorosa aplicació dels protocols sanitaris.

Tant en l’àmbit local, com en el nacional i europeu, volem que l’Open Club Day sigui una manifestació del poder que tenen els locals i clubs de música en viu per unir a la gent i donar una vida més alegre a la nostra societat.

Aprofitem junts aquesta oportunitat per a fomentar una millor comprensió de les dures realitats de les nostres sales de concerts!

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat