La Black Music Big Band presenta la Nadala en homenatge a les persones que passaran el Nadal als hospitals

21 de desembre de 2020 GIRONA

Una producció de Cases de la Música i Black Music Festival

La Black Music Big Band adapta al català el clàssic "Do they Know it's Christmas?" en un homenatge a tots i totes els qui passaran aquest Nadal als hospitals

El 1984 Bob Gleldorf i Midge Ure van escriure la Cançó Do They Know it's Christmas? per atraure l'atenció respecte a la fam a Etiòpia. Aquell Nadal un grup d'estrelles musicals de Gran Bretanya i Irlanda, entre els quals hi havia Geoge Michael, Sting, Boy George, Phill Collins o Bono, la van enregistrar i van recaptar més de 8 milions de lliures per tal d'ajudar en aquella crisi humanitària. D'aquí en va néixer la llavor del que més endavant seria el LIVE AID.

El 2020 la Black Music Big Band en fa una adaptació al català, sota el títol Saben que és Nadal?, intentant respectar al màxim la lletra, però focalitzant l’atenció en la crisi sanitària actual. Tal i com feia la lletra original, ens descriu un Nadal molt bonic per una part de la població, mentre que a l'altra banda trobem persones que no tenen ni temps d'adonar-se que és Nadal. La intenció és que la cançó serveixi per sensibilitzar a la població, fent evident que molta gent no podrà ser a casa aquest Nadal i que, mentre ens preocupem per coses més banals, el front real és als hospitals, on molta gent només té un objectiu: la supervivència. La cançó vol ser també un homenatge a tot el personal sanitari, que és qui ha estat sempre al capdavant de la lluita contra la pandèmia: agrair-los que avui som tots aquí gràcies a ells.

En aquest enregistrament, hi participen més de 90 persones, membres dels projectes formatius Black Music Big Band, la Black Music Big Band Junior, el projecte social Música a l'Est i el Black Music Choir. Ha estat un repte poder enregistrar aquest tema, sense assajar mai plegats, fent només trobades parcials online i mantenint les normes Covid a l'Estudi.

Aquesta cançó té l’objectiu d’animar a contribuir per la investigació contra la COVID19, demanat que es facin aportacions a LA MARATÓ DE TV3. Aquesta lluita només acaba de començar, i caldrà seguir investigant durant molt temps fins a arribar a una solució definitiva.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat