Casa de la Música de Manresa anuncia un nou projecte, Encesa
Casa de la Música de Manresa anuncia la celebració de l'Encesa els pròxims 22 i 29 de novembre a la sala El Sielu de la ciutat, un projecte que pretén impulsar la creativitat dels músics emergents del territori i donar-los veu dins l'escena musical catalana.
Aquestes dues jornades busquen oferir un espai on les formacions participants puguin mostrar el seu talent i desenvolupar-lo en un entorn de suport i col·laboració. A través de l'Encesa, es reafirma el compromís de recolzar l'escena musical de proximitat i s'aspira a posar a la seva disposició un punt de partida d'energia i inspiració per potenciar el talent emergent local.
A continuació, presentem tota la informació sobre les formacions esmentades i les seves actuacions:
DOGTEETH
Dia: 22 de novembre
Lloc: El Sielu (Manresa)
Hora: 20:35h
Preu: Gratuït
Dogteeth és una formació musical queer dissident amb influències que venen de l'indie i el rock clàssic. Amb una visió moderna i atrevida, neix en mig del caos d'una pandèmia mundial amb l'objectiu de canalitzar la creativitat i a mètode de desfogament. La seva intenció és donar esperança mitjançant les seves lletres i melodies als que ho necessitin i oferir un espai segur com la música ha fet amb ells en el seu moment en un intent de tornar-li el favor.
RINER
Dia: 22 de novembre
Lloc: El Sielu (Manresa)
Hora: 21:55h
Preu: Gratuït
Riner és un grup manresà de rock amb un so modern, fresc i sensible, que pretén oferir concerts plens d'energia que connectin amb el públic a través de cançons carregades de realitat i vivències. Amb influències del pop i de grups com Arde Bogotá i Smoking Souls, la Maria, el Néstor i el Guillem, volen donar un nou impuls al rock en català amb una proposta liderada per una veu femenina.
DECLIVI
Dia: 22 de novembre
Lloc: El Sielu (Manresa)
Hora: 23:00h
Preu: Gratuït
Declivi és un grup de rock compost per sis joves que fan de les seves inquietuds cançó, lluita i celebració. La seva música s'emmiralla en la creença que la millor manera de resistir el declivi del món modern és cantant-lo, donant-li la volta i confiant en la música com a eina de resistència.
AMOR EN JUPITER
Dia: 29 de novembre
Lloc: El Sielu (Manresa)
Hora: 20:30h
Preu: Gratuït
Amor En Júpiter és un duet musical format per Axel Garcia (guitarra i veu) i Berta Jàtiva (bateria). Influenciat per artistes com Alizzz, Natalia Lacunza, Cupido o Pau Vallvé, el seu repertori és un recull de cançons pròpies amb melodies i arranjaments elaborats i cuidats al més mínim detall per donar forma a cançons plenes de força i tendresa a parts iguals.
RUN OUT THE CLOSET
Dia: 29 de novembre
Lloc: El Sielu (Manresa)
Hora: 21:40h
Preu: Gratuït
Run Out The Closet és un projecte musical compost per Quima Cardona (guitarra), Núria Budia (veu i guitarra), Berta Jàtiva (bateria) i Anna Serrano (baix), que porten al seu terreny tendències de pop-rock influenciades pel synthpop i l'indie i amb molts tocs de la nova onada de tonti pop.
FULFILLEDS
Dia: 29 de novembre
Lloc: El Sielu (Manresa)
Hora: 22:55h
Preu: Gratuït
Fulfilleds és un grup de rock alternatiu del Bages que fa honor al seu nom: tocar música els fa sentir completament feliços i satisfets. Amb influències des de l'indie fins al rock psicodèlic, ofereixen tot un repertori de versions de grups influents per ells, com ara Kings Of Leon, Cage the Elephant i The Strokes.
Cases de la Música
La Xarxa de Cases de la Música és un projecte amb un model de gestió cultural pioner a Europa, on entitats privades i administracions públiques treballen conjuntament per promoure la formació, creació, exhibició i difusió de la música popular i moderna a Catalunya. A més, complementen les infraestructures culturals municipals amb activitats que tenen la música com a eix vertebrador, tant per als artistes i creadors com per al públic en general.
Objectius principals:
1. Democratitzar l'Accés a la Formació Musical amb programes d'intervenció en centres de primària i secundària per portar la pràctica musical real a tots els infants, acostant la gestió d'educació i cultura.
2. Creació de Públics familiaritzant petits i joves amb la música, més enllà de les cançons comercials, per fer-la part integral de les seves vides.
3. Suport als Creadors i Escena Emergents per desenvolupar un ecosistema que acceleri i valori les capacitats dels futurs professionals de la música del país.
4. Vertebració Musical del Territori portant la cultura musical a llocs on habitualment no arriba i fomentant la cohesió territorial.