El cicle musical Periscopi obre convocatòria artistica per l'edició del 2024

15 de febrer de 2024 GIRONÈS

La segona edició del Periscopi a la Mirona es celebrarà del 14 de juny al 21 de setembre de 2024

El Periscopi és el cicle musical de La Mirona i Fundació Casa de la Música que pretén donar visibilitat a propostes emergents, de proximitat i fora dels grans circuits, obre convocatòria per a la seva segona edició, que se celebrarà del 14 de juny al 21 de setembre de 2024, amb 29 concerts.

Després del rotund èxit de la primera edició, que va destacar el talent emergent i la diversitat musical local, el Periscopi torna per ampliar horitzons i donar veu a nous artistes. La convocatòria per a la segona edició s'obre el 15 de febrer i romandrà activa fins al 7 de març, oferint una oportunitat única per a tots els músics que desitgin formar part d'aquest cicle musical.

El Periscopi, que tindrà lloc a l'espai exterior de La Mirona, (Sala 3), és una plataforma dedicada a la promoció de propostes musicals emergents, de proximitat i fora dels circuits habituals. Obert a tots els gèneres i formats, des de projectes d'autoria fins a bandes de versions, el cicle busca enriquir la escena musical local i connectar els artistes amb un públic àvid de noves experiències sonores. Tot i ser propostes minoritàries, no deixen de ser la llavor del que han de ser els futurs artistes capdavanters; una de les proves clares de la necessitat de cicles i programacions d’aquest tipus és la resposta a la convocatòria que va tenir la primera edició: 339 grups i artistes es van presentar per a poder optar a una de les 25 actuacions. En la passada edició hi van passar propostes com Oriol Tonietti, Nora Ausellé, Mireia Fowler, Nana’s, Grabu, Anna Rodrigo, Buk 5, Penélope, Vichy Floc, Lot Estalvi, Marta Shanti, Dawise, Txenia, Leila Claud, Ojos Pardos, Aluet, Emma Sayer, Moi Aussi, Filipin Yess, Nerea Bassart Trio, Pol Wagner & The Classmates, La Niña Paracaidas, The Black Sugar, Eli Rodríguez, Nina & Meri, o MInibus Intergalactic, amb una assistència de públic global que va superar els 2300 espectadors

Un dels punts forts del Periscopi és la seva accessibilitat. Totes les actuacions seran gratuïtes per al públic, fomentant així la descoberta i l'apreciació de nous talents. A més de les actuacions en directe, aquesta segona edició també inclourà una part formativa, amb els alumnes de grau superior en So de l'escola ETECAM tenint l'oportunitat de fer pràctiques de suport als tècnics de La Mirona, i una part gastronòmica amb la Furgoteca de la Mirona. La primera edició del Periscopi va rebre una resposta aclaparadora, amb 339 grups i artistes que es van presentar per a poder optar a una de les 25 actuacions disponibles. Amb una assistència de públic global que va superar els 2300 espectadors, l'èxit de l'esdeveniment va quedar fermament establert. Amb aquesta segona edició, La Mirona i la Fundació Casa de la Música reafirmen el seu compromís amb la cultura local i el talent emergent. Consolidant-se com a referència per a una escena musical més inclusiva i vibrant, el Periscopi es consolida com un dels esdeveniments musicals més esperats de l'estiu..


SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat