Marta Shanti estrena el seu nou senzill d'avançament, "Lliures"

1 d'octubre de 2023 XARXA.

L'artista i compositora bagenca presenta aquest diumenge aquesta increïble cançó, per commemorar l'1 d'octubre

D’altra banda, aquest tema s’alça com a últim avançament del nou àlbum de l’artista i compositora ‘On comença el camí’, que veurà la llum el proper 20 d'octubre

La cantautora Marta Shanti estrena “Lliures”, el cinquè i últim avançament del nou disc. Una cançó que fa homenatge a la jornada de l’1 d’octubre i a la força col·lectiva en lluita per la llibertat. ‘Lliures’ forma part del nou disc LP de la cantautora, ‘On comença el camí’, que veurà la llum el 20 d’octubre de la mà del segell de Cases de la Música.

“Lliures” és una oda a la resistència personal i col·lectiva pels ideals de llibertat. Marta Shanti relata amb llenguatge poètic la voluntat d’un poble que lluita unit i es fa fort davant la repressió, amb proclames, convicció i resistència pacífica davant la violència. Produïda per Jordi Díez (La Salseta del Poble Sec), aquest tema es desplega profunda i trepidant sobre una bombo a ritme de techno, i arranjaments rock que acompanyen la veu de la compositora que interpel·la directament l’oient, amb contundència i dolçor al mateix temps.

El videoclip, enregistrat pel propi Jordi Díez a l’estudi, reflecteix la proximitat de l’Artista amb el públic. “Jo només pretenc posar veu a una experiència de força i resistència col·lectiva. Una veu que narra, que explica i reivindica uns valors compartits. És essencial que totes i tots ens sentim al mateix nivell, només unides podem guanyar”, destaca Marta Shanti. El videoclip també inclou imatges superposades del fotògraf David Escobosa, capturades durant les concentracions, manifestacions i diades per Catalunya durant els darrers anys. “Cal fer memòria de tot el que hem viscut i hem aconseguit unint forces i objectius. Si hi vam ser, és impossible no sentir-nos interpel·lades per les fotografies del David”, explica la cantautora.

Amb aquesta darrera estrena, Marta Shanti es prepara per llançar finalment el seu nou disc LP ‘On comença el camí’, el proper 20 d’octubre a totes les plataformes. Un disc que arriba després dels seus dos EPs: ‘Ànima’, publicat el 2021 amb la producció musical de Jordi Díez, i ‘Arrels’ (2020), de producció pròpia. 16 cançons de música d’autora que fusiona estils com el pop, el rock, el folk i el soul amb beats electrònics i experimentació sonora.

Qui és Marta Shanti?

Marta Shanti és cantautora, creadora escènica, periodista i educadora emocional, a banda d’haver-se format com a violinista, actriu i en expressió contemporània. També ha participat en projectes de circ com la cia. DesinfAcció, ConL(O)Puesto i Amalgama; i forma part dels col·lectius artístic-socials de La Soterrània i Dona Cançó. Amb un estil que beu de la nova cançó catalana, el pop-rock clàssic i el folk-soul americà, Marta Shanti destaca per un ampli ventall d’universos, que crea amb cada una de les seves cançons, amb la mesura justa entre protesta, abraçada i impuls per crear el món que volem.

Cançons i música d'autora, carregades d'ànima, de batec i revolució. Una abraçada entre la tendresa i la lluita per un món més just. Molt compromesa amb el medi ambient, el feminisme i la lluita per la llibertat dels pobles oprimits, Marta Shanti fa bandera de l'autoproducció, de l'economia circular i de les relacions entre artistes des de la base del seu projecte.

Què fem a Casa de la Música Records?

Casa de la Música Records és el segell discogràfic de Cases de la Música, orientat a totes aquelles bandes i artistes que tenen dificultats per accedir al mercat discogràfic i necessiten un petit trampolí, un primer suport.

Sota el segell discogràfic Cases de la Música Records, artistes i bandes poden aprendre els coneixements principals per editar i publicar els seus treballs discogràfics. A més a més, també poden adquirir les eines necessàries per poder distribuir-los posteriorment digitalment.

D’aquesta manera, hem tingut l’oportunitat de treballar amb artistes com Sara Roy, Morlan River, Inuk o Nunu, entre altres.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat