Compte enrere per l’arribada de la nova edició de Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 5 al 8 d’octubre

8 de setembre de 2023 XARXA

Golconda, Mar Pujol i Lauzeta van ser les formacions becades pel nostre Programa de Suport a la Creació 2023, i participaran a la fira: actuaran a l’escenari de Cases de la Música (Plaça de Sant Domènec) a partir de les 21:00 hores

Per les Cases de la Música és un veritable plaer unir forces un any més amb la Fira Mediterrània de Manresa, un dels punts de trobada més importants de Catalunya

Comença el compte enrere perquè comenci la 26a edició de la Fira Mediterrània de Manresa, un dels aparadors professionals més importants de Catalunya. Serà el pròxim dijous 5 d’octubre quan arrenqui esta nova temporada, estenent-se fins el mateix diumenge dia 8. El punt d’unió i de trobada perfecte per tot el sector de la música d’arrel.

Des de Cases de la Música estem molt feliços de tornar a sumar forces amb ells, participant-hi de forma directa. I és que durant la tarda-nit del dissabte 7 d’octubre, hi serem a la Plaça de Sant Domènec de Manresa, gaudint de les actuacions de les tres formacions becades amb aquest ajut, gràcies al nostre Programa de Suport a la Creació 2023. Uns concerts emmarcats a l’off del festival, que seran completament gratuïts i que ens permetran descobrir el talent de Golconda, Mar Pujol i Lauzeta.

ACTUACIONS A L’OFF DE LA FIRA MEDITERRÀNIA DE MANRESA

Serà el dissabte 7 d’octubre quan les tres formacions becades per Cases de la Música aterren a l’escenari ubicat en la Plaça de Sant Domènec, per arrasar i captivar a tothom.

Lauzeta seran els encarregats d’obrir la nit. Arrencaran la seva actuació a les 21.00 hores, perfecte per presentar el seu espectacle més recent, ‘El Llibre Vermell de Lauzeta’. La banda neix l’any 2010 de l'amor a la música folk i es desplega des de la tradició catalana i celta a les diferents cultures que ens envolten, fent, de cada concert, un viatge per les tradicions i una festa com les que es feien abans: violí, guitarra, dues veus i molta música. De fet, el seu nom vol dir alosa en occità -la llengua dels trobadors i les trobairitz-.

El seguirà la jove i talentosa artista Mar Pujol, que començarà el seu directe a les 22.15 hores. Aquesta compositora, guitarrista i cantant del Lluçanès proposa un repertori de melodies carregades d’aire pur i resistència popular que s'enfilen en una proposta terrenal i etèria a la vegada. Són temes que ha anat forjant durant els darrers anys prenent com a referència projectes tan propers com Faneka, Marala, Maria Arnal o Sílvia Pérez Cruz, entre tantes altres.

Finalment, serà Golconda qui tancarà el circuit, a les 23.30 hores. Nascut en 2020 entre Barcelona, el Llobregat i el Vallès, i amb arrels a Itàlia, aquesta banda barreja folk (irlandès, balcànic, manouche...) i rock progressiu. Els seus concerts, carregats de virtuosisme, són explosius i enèrgics. A finals del 2021 van treure el primer disc, amb producció de Bernie Sánchez i Iban Rodríguez (Mishima, Elèctrica Dharma i Joana Serrat, entre d’altres).

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat