Joni Canijo ha estrenat ja el seu àlbum en solitari, 'Fundamento’

28 de juliol de 2023 XARXA

Un àlbum molt especial que ha vist la llum aquest divendres 28 de juliol sota el segell discogràfic de Cases de la Música

Aquest disc suposa l’inici d’un viatge que estarà únic, i que va començar amb la publicació dels seus primers senzills d’avançament, “No me siento de aquí”, “Estamos por el Lalalá”, "Sin billete de vuelta", "Rutina", "Vine" i "Matajare Viviré"

Durant tots aquests darrers mesos, ens ha anat desgranant les seves noves composicions en solitari. Des de l'iniciàtic "Matajare Viviré" a 2022 fins al darrer "No me siento de aquí", passant per Estamos por el Lalalá", "Sin billete de vuelta", "Rutina" i "Vine". Però encara ens quedava per donar l'últim pas, el pas definitiu cap al seu primer treball discogràfic, 'Fundamento'. Un EP que compta amb un estil inconfusible i únic, tant amb les melodies com amb les lletres personals, caracteritzades també pel seu "quejío" i les arrels "garrapateras".

Un disc eclèctic i diferent, però molt fidel a l'essència del compositor bagenc. Un disc que ha nascut producte de la necessitat de Joni Canijo d'experimentar, d'explorar amb altres sonoritats, de compartir amb altres artistes, de parlar de l'amor i d'altres històries personals. Un disc de 10 en el qual s'ha mostrat tal qual és.

A més a més, 'Fundamento' ha arribat acompanyat de la seva respectiva edició física, però tampoc esperàvem menys. I és que l'autor ho tenia molt clar des del principi. "M'agrada que en la vida es consuma ART, que se secundin i es col·laborin projectes novells, que estan creixent, que estan treballant i es fonguin des de l'amor i la passió. Ara amb els NFT, Internet, digitalització i tot això sí que és més fàcil d'arribar a gent, però és gairebé nul col·laborar amb un projecte directament", explicava a les seves xarxes socials.

Qui és Joni Canijo?

Coneixem a Joni Canijo gràcies al seu treball constant amb la banda bagenca El Quinto Carajillo, amb qui ha aconseguit grans fites: des d’alçar-se guanyadors al "Shout & Play" de la Sala Razzmatazz de Barcelona fins actuar a l’escenari Cases de la Música de la Fira Mediterrània de Manresa a 2019. Sense oblidar-se, per suposat, de la gran actuació de la banda al Rabolagartija 2019, on presentaren el seu àlbum debut ‘Cuando mezclé coñac con café’.

Així i tot, Joni Canijo es prepara ara per arrencar la seva carrera en solitari, la senda del qual anirà en paral·lel a la de El Quinto Carajillo. I ho ha fet amb aquesta primera cançó, amb aquest primer “Matajare Viviré”, però que estem segurs que continuarà de manera imparable. Per què? Per la pròpia capacitat innata de crear de l’artista, que somia amb “poder donar color i llum a lletres més íntimes i personals, aquelles que continuen als calaixos”. Una manera molt particular de contar nous contes, noves vivències, noves històries.

Què fem a Casa de la Música Records?

Casa de la Música Records és el segell discogràfic de Cases de la Música, orientat a totes aquelles bandes i artistes que tenen dificultats per accedir al mercat discogràfic i necessiten un petit trampolí, un primer suport.

Sota el segell discogràfic Cases de la Música Records, artistes i bandes poden aprendre els coneixements principals per editar i publicar els seus treballs discogràfics. A més a més, també poden adquirir les eines necessàries per poder distribuir-los posteriorment digitalment.

D’aquesta manera, hem tingut l’oportunitat de treballar amb artistes com Sara Roy, Morlan River, Inuk o Nunu, entre altres.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat