El 'Picnic jazz' portarà les actuacions de diferents Big Bands de Girona al parc Monar de Salt

26 de maig de 2023 Picnic Jazz Salt

Els concerts seran gratuïts i tindran lloc al parc Monar, a partir de les 20h.

L'esdeveniment serà el pròxim dissabte 10 de juny de 2023 i comptarà amb l'oferta gastronòmica d'una foodtruck i servei de bar.

El pròxim dissabte 10 de juny al parc Monar de Salt acollirà una nova jornada musical amb el cicle "Picnic jazz", organitzat l'Ajuntament de Salt, Cases de la Música i Òmnium Cultural, amb el suport de la Diputació de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat i GIG Serveis.

Després de les edicions marcades per les limitacions de la pandèmia, que s'han cel.lebrat al Mas Llorens (2021) i el pati de l'Escola Silvestre Santaló (2022), tornem al lloc on volem ser: un espai gran on poder gaudir de la música, el Parc Monar de Salt.

El picnic, organitzat per la Fundació Casa de la Música,  l’Ajuntament de Salt  i d’Omnium Gironès , comptarà amb la col.laboració de La MODERNA. La Moderna presentarà al Pícnic Jazz un tastet dels seus projectes educatius: la Girona Marxing Band, la Moderna Drumline i la Moderna Big Band. Començarà amb una cercavila fins al Parc Monar amb la Girona Marxing Band; seguirà amb la formació de percussió o drumline, i culminarà les actuacions amb un repertori amb gran diversitat d’estils a càrrec de la Moderna Big Band. De fet enguany recuperem una de les característiques que ja havien estat presents en edicions anteriors: ser una mostra musical marcadament formativa i ser un aparador de diferents bandes sorgides de centres de formació musical de les comarques de Girona. 

Girona Marxing Band
La Girona Marxing Band és una de les formacions amb més recorregut de La Moderna. Fundada el curs 2013-14, actualment la dirigeix Eduard Prats (professor de trombó i fiscorn). Està destinada a intèrprets d’instruments de vent (trompetes, trombons, saxòfons, clarinets, etc.) i percussió (caixes i goliats). Té com a principal finalitat endinsar-los en el llenguatge de la música popular de New Orleans i altres músiques modernes i contemporànies de bandes de carrer.
_____________________________________________________________________________________

La Moderna Drumline
Una drumline és una formació de percussió basada, tal com indica el seu nom, en una –o vàries– línies de tambors. És habitual trobar formacions de drumline als Estats Units, Irlanda, Escòcia i Suïssa. La Moderna Drumline és un projecte pedagògic exclusiu de l’àrea de bateria de La Moderna, impulsat pel professor Rafel Rostey. _____________________________________________________________________________________

Black Music Choir
El Black Music Choir, una iniciativa formativa adreçada a joves d’entre 10 i 25 anys, en un cor de música 100% a cappella, que treballa estils musicals relacionats amb la Black Music, com poden ser Soul, R&B, Funk, Rap, Beatbox, etc...
Un projecte del Black Music Festival, el Girona A Cappella Festival i la Fundació Casa de la Música de les Comarques Gironines. La direcció i coordinació del BM CHOIR va a càrrec David Mauricio.

_____________________________________________________________________________________

La Moderna Big Band
La Moderna Big Band és una gran formació on l'alumnat treballa un repertori eclèctic pensat i escrit per a big band: clàssics del jazz, bossa nova, soul, funk, reggae, pop, electrònica, etc. La formació consta d'una banda base (bateria, percussió, contrabaix/baix elèctric, guitarra elèctrica, piano/tec.

_____________________________________________________________________________________

Black Music Big Band Junior
La Black Music Big Band JUNIOR és la “germana petita” de la Black Music Big Band, fomada per nens i nenes de 9 a 16 anys. Des del setembre del 2018, es va engegar la versió JUNIOR de la BMBB, oferint la possibilitat als més petits d’endinsar-se al món del soul i el funk: una Big Band Junior que vol ser la porta d’entrada dels nens i nenes als apassionants estils musicals que formen la Black Music.

_____________________________________________________________________________________

L’acte està pensat per al públic familiar i pels amants de la música, per tal de poder viure una vetllada en un espai públic i envoltats d’un magnific entorn natural.
Enguany incorporem una cercavila que sortirà des del passeig ciutat de Girona per tal d'anar aplegant a vilatans des del centre fins el Parc Monar.
El Picnic jazz 2023 està coorganitzat per l’Ajuntament de Salt, Omnium Cultural Gironès i la Fundació Casa de la Música, amb el suport de la Diputació de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat, Etecam i GIG Serveis.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat