Des de Cuba, l’Havana o algun lloc així Andrea Pachà estrena una nova càpsula audiovisual enregistrat gràcies al Programa de Suport a la Creació

18 d'abril de 2023 XARXA

Des de Cuba, l’Havana o algun lloc així.

El grup selvatà mostra el seu directe, per ballar i per escoltar, en aquesta peça audiovisual realitzada dins del Programa de Suport a la Creació de Cases de la Música

Al febrer ens van sorprendre amb La Bicicleta, l’himne protesta pels temporers que “no poden tenir més flow”. Ara ens conviden a fer un viatge cap a "Cuba, la Havana o algun lloc així" perquè, asseguren, la gent no és tan boja si té un destí. Us atreviu a comprovar-ho?

Defineixen la seva música com a pop discal: disciplina que consisteix a ballar sense complexes guiats per lletres que fan riure per sota el nas. Els seus instruments guien les veus cantants, i no rebutgen unes bases txumba-txumba.

Aquestes Càpsules audiovisuals dels temes La Bicicleta i Cuba són representatives del seu so en directe: un concert de temes propis, d'estils tant diversos com ballables, que van des d'una sardana d'esperit punk, passant per cançons protesta amb tornades memorables fins un mambo a ritme de flauta travessera.

Treballant colze a colze amb l’equip de Casa de la Música de les Comarques Gironines, el grup selvatà Andrea Pachà s’afegeix al xup-xup del panorama musical català, mostrant un directe propi que fa ballar i amb lletres que interpel·len vulguis o no. La realització d’aquesta peça audiovisual ha estat possible gràcies a l’ajut de creació de Càpsules audiovisuals, emmarcat al Programa de Suport a la Creació de Cases de la Música.

Qui son?

El pinyol d’Andrea Pachà són Biel Camós —(Sils, 1997) veu, flauta, flabiol i teclats— i Josep Tàssies —(Brunyola, 1997) veu i guitarres—, nascuts al cor de la comarca de La Selva. Son dos perquè un cantautor no en fa prou amb la seva guitarra. El passat 2022 ja es van casar amb el pop discal, incorporant al DJ Enriquetza (Kratox) per posar ritmes bailongos sense complexes. També gaudeixen de col·laboracions puntuals, com les de l’Afra Camós (viola i veus) i de Judy Murphy (violí i cors). Concretament en el tema que presenten avui també han comptat amb la col·laboració de Ton Checa a la trompeta.

Andrea Pachà neix el juliol del 2020, quan ens van tancar durant tres setmanes en una masia del veïnat de la Granota —a Sils. En aquest recolliment, entre moltes cures, van començar a experimentar per trobar una veu pròpia. “Ens vam sorprendre a nosaltres mateixos amb un so despullat, a vegades pretesament imperfecte, amb la calidesa de la intenció i de l'espontaneïtat.”

PROGRAMA DE SUPORT A LA CREACIÓ
Aquest víde ha sortit endavant gràcies al Programa de Suport a la Creació de Cases de la Música, amb l’ajut de les càpsules audiovisuals, que tenen com a objectiu crear contingut audiovisual de qualitat que serveixin com a promoció pels artistes i formacions musicals.
El Programa de Suport a la Creació Musical consisteix en ajudes a cost zero dirigides a músics i/o formacions novells emergents. Unes beques que Cases de la Música ofereix cada any, en diferents àmbits o àrees, com l’enregistrament en estudi, la producció de directes, la creació de càpsules audiovisuals, la participació en els escenaris Cases de la Música al MMVV i a la Fira Mediterrània de Manresa, l’ajuda a l’autoria/composició en col·laboració amb SGAE Catalunya, la inclusió a l'iniciativa KM.0

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat