"Cremem la nit", l'últim senzill de l'EP "Alienats" de LA FERA

30 de març de 2023CM RECORDSXARXA

EP Alienats – LA FERA

Cremem la Nit Cremem la Nit, últim single de l'EP "Alienats" és una reivindicació festiva de la necessitat d'evadir-nos, alienar-nos i fugir d'una quotidianitat sense fre. Lluny de tenir espais d'oci que ens cuidin fem ús d'uns espais privats que imposen els seus principis i perpetuen la violència contra nosaltres.

Capgirant Capgirant ens convida a trencar la inèrcia i tornar a l'essència, a saber d'on venim per saber allà on anem. A caminar enrere per tornar a avançar.

Sense Retorn Sense Retorn, segon single de l'EP "Alienats" ens porta al ritme frenètic i la sobre estimulació que es viu en les ciutats. Viure en estat d'alerta, atents i productius les 24 h del dia ens deixa sense temps per respirar, per gaudir dels moments. Un viatge "Sense Retorn" busca un futur més enllà de la nostra inèrcia, més enllà de les presons que nosaltres mateixos creem.

Comença en Tu Comença en Tu, primer single de l'EP "Alienats" és un crit d'empoderament en la defensa d'un habitatge digne per a tothom. Prendre partit en aquesta situació és imprescindible per garantir el que hauria de ser un dret bàsic. Vivim en una societat on impera l'individualisme i on és molt fàcil girar el cap, cap a una altra banda. Viure alienat ens aïlla del nostre entorn i ens redueix a un simple nombre. "Alienats" ens anima a decantar la balança, el canvi Comença en Tu.

Qui són LA FERA

LA FERA és un projecte nascut el 2020 de la confluència de diverses formacions prèvies, amb l'objectiu de saltar als escenaris per difondre la seva música i el seu missatge. Aposten per la música festiva i combativa, amb un so de mestissatge que beu dels ritmes jamaicans i fusiona estils com el dub i el rock, així com incorpora sons electrònics, oferint un directe enèrgic i dinàmic. La banda està formada per 7 músics: vocalista, guitarrista i corista, baixista, teclista, bateria, trompeta i trombó.

L'abril de 2021 van publicar "BRAMA!", el primer EP de la formació fruït del treball introspectiu durant la pandèmia i gràcies a una acció de crowdfunding amb centenars de mecenes. En aquell àlbum hi van col·laborar Ebri Knight al tema homònim “La Fera” i la Carla Collado a “Et Volem a Casa”, del qual se’n va fer un videoclip i que ha aconseguit més de 13K reproduccions a les plataformes digitals. En el seu any de debut com a formació, LA FERA aconsegueix guanyar el premi per votació popular del concurs Sona9 i aparèixer en mitjans com Enderrock, iCat, Catalunya Radio o TV3 a més de gravar el tema “Ets la Resposta” a la Bucbonera Studios. Aquest fet els permet fer-se un lloc en escenaris d’arreu de Catalunya i porten el seu show a una gira que passa per sales com la Salamandra (Hospitalet de Llobregat) o l’Antiga Fàbrica Estrella Damm (Barcelona), festivals com l’Arrela’t (Esplugues de Llobregat) o el Sent Sant Feliu (Sant Feliu de Llobregat) i festes majors com la de Sitges, Sant Feliu de Llobregat, Vic, Vinaixa, Esplugues de Llobregat o Sant Just Desvern, entre d’altres.

A inicis de 2023, publiquen “Alienats”, el seu últim EP. Aquest àlbum està format per 4 cançons publicades individualment com a singles, enregistrats a l’estudi de Sala Salamandra (Cases de la Música) i mesclat per Charlart58 del segell La Panchita Records, que ha treballat amb artistes com Adala o Sr. Wilson. “Alienats” és una aposta per un so més urbà i fresc, incorporant elements d’electrònica i amb més presència de dub.
Des d’una invitació a prendre partit en el problema de l’habitatge en el tema “Comença en Tu” fins a una crítica al ritme frenètic de productivitat capitalista a les grans ciutats a “Sense Retorn”, el nou àlbum és una reflexió sobre com ens afecta l’alienació en diferents àmbits de la vida quotidiana. En aquest sentit, de la necessitat que hi ha de posar sobre la taula com afecta el fenomen de les addiccions i el consumisme en joves neix el tema “Capgirant”. Qüestionar-s’ho pràcticament tot és un denominador comú d’”Alienats”, també quan parlen de l’oci o la festa nocturna i és que a “Cremem la Nit” juguen amb la ironia per fer una crida a re-connectar amb nosaltres mateixos, sense oblidar que es pot ballar mentre es reivindica un canvi social. Aquest EP compta amb la col·laboració de Seikos a “Cremem la nit”, també en el seu videoclip, i de Nupah a “Sense retorn”.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat