Arrenca una nova edició del Sona9

fins al 15 de maig 2023 SONA9 XARXA

La 23a edició del Sona9 obre la convocatòria fins al 15 de maig

El concurs Sona9 engega la maquinària amb una edició que es descentralitza
El Sona9 aposta enguany per descentralitzar els concerts arreu del territori, una peça clau per a la formació dels nous artistes i amplia els horitzons a tots els territoris dels Països Catalans per fer d’altaveu dels artistes emergents en llengua catalana.
En aquesta 23a edició hi haurà una desena de concerts preliminars que s’estendran a tot Catalunya, des de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm a Barcelona fins a sales de Manresa, Lleida, Girona i Tarragona, a més de Palma, València i Andorra. Així mateix, es passarà de 18 a 30 artistes seleccionats, que actuaran els mesos de juny i juliol.
Una altra de les novetats serà el retorn a les semifinals amb 12 propostes seleccionades pel jurat. Els concerts, que es van deixar de realitzar durant la pandèmia, tindran lloc al festival Acústica de Figueres, les Festes de Santa Tecla de Tarragona, el Mercat de Música Viva de Vic i La Mercè a Barcelona. D’aquesta manera es recuperen els vells costums que han donat tan bons fruits al llarg de més de dues dècades, d’un concurs organitzat per Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat i TV3, amb el suport dels Departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i els governs de les Illes Balears i Andorra, la col·laboració de Cases de la Música, SGAE i AIE i el patrocini d’Estrella Damm.

LA FASE FINAL DEL SONA9
En aquesta fase, els sis artistes classificats sorgits dels concerts semifinals realitzaran l’habitual stage a les Cases de la Música per preparar el directe i també el showcase de petit format a iCat FM que ja es va iniciar a l’edició anterior. Com a novetat, la final del #23Sona9 se celebrarà a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm durant el mes de novembre, i hi actuaran les quatre propostes elegides pel jurat del concurs.

UNA EDICIÓ AMB MÉS PREMIS
L’apartat de premis s’ampliarà amb dos nous guardons. Es mantenen els premis Sona9 i Joventut per al primer i segon classificats, es recupera el premi Èxit per al tercer classificat, i el premi Verkami serà atorgat a l’artista guanyador de la votació Popular. Finalment, el Premi Cases de la Música agafa entitat pròpia i serà per al grup o solista amb més projecció de futur seleccionat entre els 12 grups classificats a la fase semifinal.
EL SONA9 PER FASES
INSCRIPCIONS
Març - Abril - Maig
> Recepció de propostes del 15 de març al 15 de maig al web sona9.cat.

CONCERTS PRELIMINARS
Juny - Juliol
> Els 30 artistes seleccionats pel jurat realitzaran un concert preliminar de 20 minuts a sales de Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, Manresa, Palma, València i Andorra. Els concerts s’emetran en directe a través dels webs del Sona9 i Enderrock.

FINAL VOT POPULAR
Juliol
> Votació popular online amb els 30 grups participants als concerts preliminars. El grup que obtingui més vots serà el guanyador per Votació Popular i passarà directament a la fase semifinal del Sona9.

PROVES SEMIFINALS
Setembre
> Les 12 formacions semifinalistes hauran de fer un concert a quatre grans certàmens catalans: l’Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, les Festes de Santa Tecla de Tarragona i les Festes de la Mercè a Barcelona. En aquesta fase els grups i solistes hauran de superar les següents proves: adaptar al català una cançó enregistrada per un altre artista i musicar el poema d’un autor novell proposat per l’organització. De les 12 propostes semifinalistes el jurat del Sona 9 n’escollirà 6, que passaran a la fase final.

FASE FINAL
Octubre
> En aquesta etapa els 6 grups classificats oferiran un recital de petit format per al programa Sona9 als estudis d’iCat FM, on també hauran d’interpretar la versió o el poema, i faran una estada a les Cases de la Música per preparar el directe amb un productor i director d’escena. De les 6 propostes el jurat del Sona9 n’escollirà 4, que passaran a la gran final.

GRAN FINAL
Novembre
> L’última etapa del Sona9 2023 serà la gran final en directe, on per primer cop l’Antiga Fàbrica Estrella Damm acollirà la darrera fase del Sona9 amb les quatre propostes seleccionades.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat