Falcon & Firkin estrena el seu nou àlbum anomenat ‘Cançons Nues’

10 de febrer de 2023 XARXA

Després d’un 2022 replet de música, la banda manresana dona la benvinguda a 2023 amb aquest treball discogràfic, replet d’intimisme i personalitat

Una vegada més, Falcon & Firkin han confiat en Casa de la Música Records per publicar una cançó que ens ha enganxat des del primer moment

Va ser abans de tancar l'any 2022 quan Falcon & Firkin ens van començar a donar les primeres pinzellades, amb l'arribada dels seus senzills "Un llarg camí" i "Un nou demà". Però és que ara, ben entrat 2023, la banda manresana ens regala el seu nou treball discogràfic, que porta per títol 'Cançons Nues'. Un àlbum molt íntim i personal, que s'endinsa en els sentiments més profunds de Jordi López, vocalista de la formació musical. Aquest disc "és un recull de cançons que expressen el dol produït per la pèrdua del meu pare, el febrer de 2020. Un sempre tendeix a pensar que som eterns i que la mort no ens tocarà mai i menys en éssers propers fins que realment passa", ens expliquen de primera mà.

D'aquesta manera, les vuit cançons van ser producte d'aquests mesos posteriors de pèrdua, dolor i duel. Totes elles, "expressen els sentiments de no poder gaudir més de la seva companyia i de l'estima que tots li tenim, tan meva com a fill, com també en nom de la mare i de la meva dona i els nostres quatre fills, que tant s'estimava i tant l'estimaven a ell", detallen.

En la mateixa línia que les cançons, ha anat el disseny de l'àlbum, on podem observar tot un seguit de dibuixos fets a l'escola pels quatre nets del nostre protagonista. Un art que li dona encara més sentit al concepte del treball discogràfic.

Qui són Falcon & Firkin?

Aquest grup d’indie rock manresà va començar la seva marxa a 2007. Precisament, des dels seus inicis van destacar pel seu estil tan personal i únic, que barreja les millors influències britàniques i americanes. Estil que traslladen a les seves pròpies lletres, que s’endinsen en els relats més quotidians, tan dels propis membres del grup, com de la gent que els envolta.

Amb cançons com “27 d’Abril de 2012 (Tribut a Pep Guardiola)”, nascuda arran l'adeu de Pep Guardiola com a entrenador del primer equip del Futbol Club Barcelona; i “Cridem la llibertat”, tema que va formar part de la banda sonora de la pel·lícula “Pàtria, la llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama”, el grup va començar a créixer. Va començar a fer-se nom dintre del panorama musical del país.

Què fem a Casa de la Música Records?

Casa de la Música Records és el segell discogràfic de Cases de la Música, orientat a totes aquelles bandes i artistes que tenen dificultats per accedir al mercat discogràfic i necessiten un petit trampolí, un primer suport.

Sota el segell discogràfic Cases de la Música Records, artistes i bandes poden aprendre els coneixements principals per editar i publicar els seus treballs discogràfics. A més a més, també poden adquirir les eines necessàries per poder distribuir-los posteriorment digitalment.

D’aquesta manera, hem tingut l’oportunitat de treballar amb artistes com Sara Roy, Morlan River, Inuk o Nunu, entre altres.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat