Arriba la 2a edició del 'Broll', el cicle de música emergent de Salt, amb quatre projectes liderats per dones

26 de setembre de 2022 Broll Salt

Tots els concerts seran gratuïts i tindran lloc al Pati del Mas Llorens a Salt

Els estudiants dels graus de la branca d’imatge i so d’ETECAM formaran part de l’equip tècnic i de producció del cicle, al costat de tècnics professionals.

El cicle va néixer com a resposta a les necessitats generades en la conjuntura de sortida de la pandèmia covid19, durant la tardor del 2021. La cultura va ser un dels sectors més afectats. La situació per la qual es va etiquetar a la cultura com a "culpable" des dels inicis de la pandèmia va ser molt injusta, ja que va quedar palès que existien fórmules per tal de poder seguir desenvolupant actes culturals tot i les diferents restriccions que s’anaven aplicant.
La més evident d'aquestes fórmules fou la de potenciar espais de seient, amb aforament reduït i sempre amb control d'accessos. I és aquesta la fórmula que va donar peu a la creació del cicle BROLL: demostrar que la cultura era viable, i que era imprescindible reprendre el pols cultural en espais públics.

El 1er BROLL va tenir una programació 100% encapçalada per artistes femenines i va ser un èxit amb 420 espectadors, tot i les limitacions d’espai i aforament que teníem.
Durant quatre divendres de setembre i octubre de 2021 es van programar quatre concerts encapçalats per dones:
​​Divendres 24/09/21 Genni & Aleks Locksmith
Divendres 01/10/21 Abril Gabrielle
Divendres 8/10/21 Tona Gafarot
Divendres 15/10/21 Alaire

Un cop superada aquesta primera edició creada i marcada per les circumstàncies de la pandèmia, ens hem adonat que hem descobert un nou format que també és aplicable en circumstàncies de “normalitat”.
D’entrada l’espai que s’ha vist com a un entorn magnífic. Si bé a priori podria semblar un espai “petit”, no ho és gens. De fet, és més gran del que podria semblar i pot acollir perfectament propostes de petit i mitjà format. A banda, te un encant especial, arquitectònicament i pel simbolisme dins la vila de salt. Convenientment il.luminat en horaris nocturns, pren una dimensió molt atractiva per a actes musicals.
I alhora la programació: Si una cosa ens ha aportat la pandèmia és donar veu als “emergents” i que el públic els faci més cas. I això ha comportat bona resposta, segurament superant les expectatives inicials. El camí és obert, ara no el podem tornar a tancar.

Per això hem desenvolupat la segona edició del BROLL. :
Un cicle de PROXIMITAT: Venint de la distància social, pensem que aquets espai reduït on farem el cicle és el que ens aporta aquesta connexió més propera que mai entre públic i artista. Però també proximitat per la procedència de les artistes que hi actuaran, totes molt vinculades a la nostra àrea urbana.
Un cicle de QUALITAT: Les propostes que plantegem es poden etiquetar d'emergents, però el tret que les defineix és la qualitat musical. El talent que tenim a casa nostra és molt gran i ha de poder aflorar: necessita espais i aparadors per connectar amb un públic que ben segur farà descobertes molt interessants.
Un cicle que en aquesta segona edició també estarà 100% protagonitzat per veus de DONES: I tornem a dir el mateix que vam dir l’any passat: No és una qüestió de quotes, sinó l'evidència d'una situació que ja està passant: els projectes musicals emergents al nostre entorn proper tenen un lideratge majoritàriament femení. I aquesta és una molt bona notícia, que trenca amb una tendència de dècades en què la presència de les dones a la música popular era minoritària
Un cicle amb DIVERSITAT de propostes, tant estilístiques com d’idioma. Escoltarem diversos estils de música, i a la vegada un cicle que està relacionat també amb la FORMACIÓ: estudiants dels graus de la branca d’imatge i so d’ETECAM , formaran part de l’equip tècnic i de producció del cicle, al costat de tècnics professionals.

Tots els concerts seran gratuïts i tindran lloc al Pati del Mas Llorens a Salt a les 20h. Les dates finalment després d'haver anul·lat per pluja són 14 i 15 d’octubre de 2022, per no coincidir amb la fira del cistell de Salt, que te lloc el 1er cap de setmana d’octubre.

NUN

Divendres 14/10/22 - 20h - Pati del Mas Llorens



BLANC FOSC


Dissabte 15/10/22 - 19.30h - Pati del Mas Llorens



HATXE&THE CURLYS


Dissabte 15/10/22 - 21h - Pati del Mas Llorens



ETECAM

Els artistes no son els únics protagonistes d’aquest cicle, sinó que també hi ha voluntat formativa: Darrera la producció tècnica de so i llum hi trobarem a professors i alumnes dels graus mitjà i superior d’ETECAM, que posaran en pràctica els seus coneixements al costat de tècnics professionals. Ells seran els encarregats de desenvolupar tota la producció tècnica del cicle, des de la pre-producció fins a la sonorització de l'esdeveniment.
L’ETECAM és un centre de formació professional a Salt que imparteix i emet les titulacions oficials de Grau Mitjà en vídeo, dj i so i el Grau Superior en so per a audiovisuals i espectacles. Disposa de 1640 metres quadrats repartits en dos edificis: 440m2 a la Factoría Cultural Coma Cros i 1200m2 a la Sala Auditori La Mirona.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat