Alba Morena és l’artista seleccionada per la incubadora musical de Cases de la Música

27 de gener de 2022 XARXA

D’aquesta manera, la jove artista s’alça com a Grup Cases de la Música 2022 i podrà gaudir d’un programa d’acompanyament professional

Aquest projecte vol ser un esglaó més dintre del nostre Programa de Suport

La Incubadora Musical de Cases de la Música és un projecte que pretén ser un esglaó més dintre del nostre Programa de Suport a la Creació. Amb aquesta premissa com a base, a l’artista o banda escollit com a Grup Cases de la Música se li recolza i ajuda, accelerant el creixement de la seva carrera i facilitant-li possibles sortides professionals, com la d’una agència de booking, la d’una discogràfica, la producció del disc i del directe, o la planificació d’una gira.

D’aquesta manera, la Incubadora Musical de Cases de la Música té com a objectiu poder fer sobresortir al grup seleccionat d’entre la gran quantitat d’artistes emergents i apropar-se als artistes ja consolidats.

En aquest sentit, Alba Morena ha estat la seleccionada per la nostra incubadora aquest any 2022. La cantant, compositora i productora de Salou canta des de cant líric fins a jazz, incloent gèneres mediterranis i aflamencats. Parteix d’un so urbà alternatiu i incorpora tocs de música clàssica. A 2021 va publicar, de manera auto-editada, el seu primer treball ‘Las dos edades’.

En què consisteix aquest programa?

El Programa de Suport a la Creació s’ha convertit en un dels elements fonamentals de Cases de la Música, ja que incentiva i impulsa els processos creatius i compositius de les formacions musicals becades. D’aquesta manera i de forma anual, es convoquen més de 100 ajudes dirigides a artistes i bandes emergents, amb l’objectiu de que li’ls resulti més senzill accedir a la indústria i tenir el seu primer contacte amb ella, i de que puguin desenvolupar la seva carrera en diferents àmbits.

En aquest sentit, les diferents línies d’actuació que segueix el nostre Programa de Suport a la Creació són les següents: participació i pla d’acompanyament a dos dels cicles professionals més importants d’arreu Catalunya, el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) i la Fira Mediterrània de Manresa; la creació de videoclips; l’enregistrament de maquetes en estudi; producció de directes; o l’actuació en els diferents escenaris locals del projecte KM.0. A més a més, aquest any s’han inclòs dues noves propostes d’ajudes. D’una banda, l’elecció del Grup Casa de la Música 2022, un projecte d’acompanyament a una proposta musical valorat en 10.000€. I d’altra banda, la gravació d’un directe en el format “lives”, anomenat RAW Sessions.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat