Sofía Gabanna és l’artista seleccionada per la incubadora musical de Cases de la Música

Juliol 2021 XARXA GRUP CM

Les Cases de la Música tenen en funcionament el seu projecte de INCUBADORA MUSICAL, que pretén ser un esglaó més en el seu Programa de Suport a la Creació. D’aquesta incubadora en sorgeix el Grup Cases de la Música, que en aquesta quarta edició és SOFIA GABBANA, després que ho haguessin fet Tribade (2018), Relat (2019) i Anabel Lee (2020).

Sofía Gabanna, neix l'any 2000 a Buenos Aires, Argentina. Però al 2003 va emigrar amb tota la seva família a Espanya, residint actualment a la ciutat de Barcelona.

A 2005 va començar els seus estudis de dansa clàssica i flamenc, els quals va cursar durant 10 anys.

Des de petita ha estat acompanyada de la seva guitarra, gràcies a la qual va donar els seus primers passos com a cantautora. I és que sempre ha estat envoltada de música: des de la clàssica fins al rock argentí, passant pel flamenc, blues, jazz i fins i tot, hip hop i rap. Influenciada tant per Amy Winehouse, Lauryn Hill, Alicia Keys, Whitney Houston, Peggy Lee, com per Violadores del Verso, Nach, Porter, Nas, 2pac, Dóna Brat, Missy Elliot, Fito Paez, Calamaro o Bersuit Vergarabat, entre altres artistes.

Arran de que descobreix el gènere del rap, comença a desembolicar tota la seva escriptura amb bases de boom bap. A poc a poc, va anar trobant un espai en la música, que cada vegada es feia més gran. Així és com, després d’uns quants anys escrivint, comparteix el seu primer tema “Fui silencio” (2018). Les seves lletres representen la lliure canalització de l'ésser humà i la llibertat i la necessitat d'expressar-se.

Malgrat la seva joventut, l'artista argentina compta amb una sincronització i importants assoliments dins de la seva trajectòria, així com diferents actuacions o campanyes com Watch Us Move.

Incubadora Musical

Agafant un concepte similar a les acceleradores de projecte empresarials, es va posar en funcionament la Incubadora Musical de Cases de la Música. En el sector de les startups, les incubadores serveixen pel creixement i impuls de projectes emprenedors facilitant un ventall de recursos i serveis empresarials que pot incloure la utilització d’espais físics, coaching, networking (és a dir accés a una xarxa de contactes) i altres serveis bàsics com telecomunicacions, etc.

Partint d’aquest exemple empresarial, volem portar aquest concepte d’incubadora al sector musical, per tal de fer el mateix procés d’acceleració, de creixement i recerca de sortides professionals amb grups musicals i artistes per tal d’aconseguir un objectiu molt clar: la introducció a la indústria.

La incubadora no és un concurs ni té un premi. La incubadora és la possibilitat d’entrar en un procés de creixement i consolidació d’un projecte musical per tal de desenvolupar una carrera. De la mateixa manera, no és un sol espai, és un programa de serveis amb recursos repartits en diverses instal·lacions.

De les bandes del projecte INCUBADORA MUSICAL de les diverses seus, se’n destaca una cada any com a GRUP CASES DE LA MÚSICA, que és la que rep un impuls a nivell nacional i és a la qual es dedica tota una sèrie de recursos tècnics, humans i econòmics per tal de que pugui aconseguir noves fites que li siguin d’utilitat com ara:

- Recerca de management / booking
- Recerca d’una discogràfica i edició de treball discogràfic
- Producció de disc i producció de directe.
- Planificació de gira, amb presència a festivals de referència.
- Recursos que puguin ser d’utilitat de la banda segons les seves necessitats.

Així doncs, Incubadora musical i Grup Cases de la Música són els esglaons complementaris al programa de suport a la creació i que tenen com a objectiu poder fer passes per sobresortir d’entre la gran quantitat d’artistes emergents i apropar-se als artistes consolidats.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat