Alaire presenta el seu EP de debut "Ritmo para las hojas" sota el segell de Cases de la Música

18 de juny de 2021 XARXA

El quartet d’origen català, andalús i irlandès també ens porta el primer videoclip del treball discogràfic amb la cançó “Pa Bailar”

Una carta de presentació amb elements de rumba, ritmes llatins, folk celta i flamenc

Amb els vents agitats de l'Atlàntic i la remor suau de la Mediterrània, viatja el primer EP del grup Alaire “Ritmo para las hojas”, quatre cançons multiculturals i de creació pròpia que, juntament amb el videoclip de la cançó “Pa Bailar”, veuen la llum avui divendres 18 de juny sota el segell de Cases de la Música.

Aquesta primera carta de presentació ens proposa una immersió musical amb elements de rumba, ritmes llatins, el sabor clàssic del folk celta i l'alegria gustosa del flamenc, una mescla heterogènia que ens permet gaudir de l’experiència de deixar-nos portar i de descobrir allò que roman a l’ombra. Amb temes com "Pa bailar", "Primaveras", "Alaire" o "Que me vaya bien", Alaire ens anima a capturar el que és intangible, amb imatges evocadores, com les columnes de fum de les relacions tòxiques, la urgència de trencar els murs invisibles i el moviment constant de la vida.

El quartet també presenta el primer videoclip del treball discogràfic, amb la cançó “Pa Bailar”, sota la direcció i producció de Marina Conill Gonzalez.

Qui són Alaire?

Alaire està format per quatre dones multi instrumentistes i compositores que vénen de Catalunya, Andalusia i Irlanda. Després d'haver compartit diferents projectes a cavall entre Irlanda i Girona, el 2018, la Tara Rose Sheeshy, la Celia Olivera, la Dèlia Dominguez i la Júlia Barba Solé van unir-se per crear cançons plegades i experimentar. Des de llavors, han compartit la seva música a través dels concerts a festes majors, festivals i cicles musicals. La seva presència festiva dalt de l'escenari, l'harmonització de les seves veus i els canvis de rols instrumentals han estat els ingredients que han captivat el públic de totes les edats. El 2019 van ser seleccionades i becades dins del marc del programa de Suport a la Creació de Cases de la Música amb la càpsula de Primers Enregistraments, organitzada conjuntament amb la Marfà de Girona, gràcies a la qual han pogut enregistrar aquest EP. El 2020 van tornar a formar part del programa de suport a través de l’ajuda Km0 per a formacions que vulguin tocar en algun escenari de la seva ciutat.

Què fem a Casa de la Música Records?

Casa de la Música Records és el segell discogràfic de Cases de la Música, orientat a totes aquelles bandes i artistes que tenen dificultats per accedir al mercat discogràfic i necessiten un petit trampolí, un primer recolzament.

Sota el segell discogràfic Cases de la Música Records, artistes i bandes poden aprendre els coneixements principals per editar i publicar els seus treballs discogràfics. A més a més, també poden adquirir les eines necessàries per poder distribuir-los posteriorment digitalment.

D’aquesta manera, hem tingut l’oportunitat de treballar amb artistes com Sara Roy, Morlan River, Inuk o Nunu, entre molts altres.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat