Els 18 grups escollits per al concurs Sona9 d'enguany

18 GRUPS - SONA9 2021 SUPORT CREACIÓ ENDERROCK

La 21a edició del concurs d’artistes emergents assoleix un nou rècord amb 146 participants


- El jurat ha elegit els 18 grups i solistes que actuaran als concerts preliminars de Barcelona, València i Palma
- Els grups catalans seleccionats són Angeladorrrm, Carla Font, Crisbru, Dan Peralbo, La Fera, Lal'Ba, Mama Dousha, Microhomes, Non Jambi, Palmera, Pommier i Roko Banana
- Els artistes balears triats pel jurat han estat Bisuri i Els Mossos, Pa Moreno i Mar Grimalt
- Els tres representants valencians s’han concretat en DingDong System, Jamaleònics i Marco Pompero


El jurat del concurs Sona9 d’artistes emergents en català ha fet públics els 18 grups i cantants seleccionats que actuaran a Barcelona, Palma i València. Els 12 artistes elegits per Catalunya que seran al preliminar a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm els dies 7, 14 i 15 de juny són Angeladorrrm (rock - Barcelona), Carla Font (cançó d’autor - Lleida), Crisbru (pop - Barcelona), Dan Peralbo (pop-rock – Barcelona), La Fera (reggae-ska - L'Hospitalet de Llobregat), Lal'Ba (fusió urbana - Olesa de Montserrat), Mama Dousha (pop urbà - Barcelona), Microhomes (Indie-Rock - Barcelona), Non Jambi (pop metafísic - Granollers), Palmera (pop d’autor - Vilassar de Mar), Pommier (pop electrònic - Barcelona) i Roko Banana (rock progressiu - Granollers).

Els 6 artistes classificats del País Valencià, que actuaran a La Salà de València el dia 11 de juny, han estat DingDong System (electrònica rap - València), Jamaleònics (fusió - Sagunt) i Marco Pompero (cançó d’autor - Alcoi). La preliminar de les Illes Balears tindrà al teatre Xesc Forteza de Palma el divendres 18 de juny amb Bisuri i Els Mossos (soul’n’rock - Manacor), Mar Grimalt (cançó d'autor - Felanitx) i Pa Moreno (pop-rock - Palma).

La 21a edició del Sona9 s’ha convertit en la segona amb una major participació de la història amb un total de 146 propostes presentades. Les comarques de Barcelona amb 76 candidats se situen al capdavant, seguides per les gironines amb 21 artistes. En aquesta edició cal destacar l’increment de grups i solistes de les Illes Balears i del País Valencià amb 15 i 14 propostes, respectivament. Les demarcacions de Lleida i Tarragona amb 10 cadascuna han completat la participació per àrees geogràfiques.

A diferència de l’any passat, els concerts preliminars es podran celebrar enguany amb públic presencial, tot i que amb un aforament limitat al 70%, i a més es retransmetran en streaming a través de les webs d’Enderrock i Sona9. En aquests concerts de vint minuts de durada se seleccionaran les 5 propostes finalistes, quatre per part del jurat i una per part del públic, que podrà participar a través del vot popular que es realitzarà en línia a cada concert.

Per accedir a la final els 5 finalistes hauran de superar diverses proves com la gravació d’una cançó original a Bucbonera Studios amb la supervisió de la productora del Sona9, Joana Serrat, o un concert en directe transmès per iCat des de la Casa de la Música de L’Hospitalet de Llobregat. L’actuació tindrà l’assessorament d’un productor de directe i també s’emetrà en un programa especial a Televisió de Catalunya i pels diferents canals del Sona9.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat