ABRIL GABRIELE

PROGRAMA DE SUPORT A LA CREACIÓ


2022 // GUANYADORA DE LA BECA RAW SESSION

2021 // GUANYADORA BECA PRODUCCIÓ DE DIRECTEBIO

Vaig néixer a Buenos Aires i vaig créixer a Catalunya. Els meus primers passos en la música van ser als 16 anys acostant-me a l'estil R&B cantant com a corista en una banda de rap i després participant en concursos de cant i composició (Salt the Musics, Rimaia). Vaig tenir l'oportunitat d'aprendre amb increïbles professors de cant a Girona i a Londres i les meves principals influències en la música van de Lauryn Hill, Amy Winehouse, Radiohead i Angel Olsen, entre molts d’altres. Encara que la meva major inspiració és la música negra (gospel, soul, blues, funk ...) el rock i el pop.

La meva trajectòria va començar com cal quan co-vaig fundar la meva banda a Girona, Minerva. Vam tenir l’oportunitat de trepitjar escenaris petits i grans i interpretar les nostres pròpies cançons durant 2 anys. També vam tenir l'oportunitat d’obrir el concert d’Eric Burdon & the Animals al Festival Internacional de Música de Cadaqués.

Paral·lelament i durant 3 anys, vaig ser cantant solista a The Gospel Viu Choir, un dels cors de gospel més prestigiosos d'Espanya. Fa uns tres anys vaig deixar la meva ciutat (Girona) per a basar-me en Anglaterra (London). Allà vaig estudiar a l’escola de música ICMP London un curs introductori de composició de cançons amb Lisa Canny. També vaig participar a Jam sessions i vaig tenir l’oportunitat d’actuar a alguns dels escenaris alternatius més mítics de Londres (The Blues Kitchen, Upstairs at Ronnie Scott's, Prince of Wales, Venn Street Rècords, etc.) i vaig arrencar un nou projecte treballant amb el productor Jack Geddes i amb Linda Buratto, creant cançons originals amb inspiració en el souln clàssic, guitarres distorsionades i el meu passat gospel.

Recentment, he presentat el meu primer single, Lost Forever. Una cançó amb elements rock, veu soul i cors gospel.

MULTIMÈDIA