TARQUIM

PROGRAMA DE SUPORT A LA CREACIÓ


2021 // ENREGISTRAMENT EN ESTUDI


BIO

A Cuba és el segon disc d'estudi de Tarquim, projecte liderat pel saxofonista, flautista, compositor i productor Pau Vidal. Si en el primer disc, Mar Endins (Taller de Músics, 2016), la protagonista va ser la música folklòrica i popular valenciana filtrada pel sedàs del jazz, en aquest, ho és la cubana.
Aquest treball és el resultat de la seua estada durant nou mesos estudiant a l'Havana amb alguns dels millors músics de l'illa com José Eladio Amat Medina, ‘Julito’ Padrón o Eduardo Rubio, flautísta de l’emblemàtica Orquesta Aragón. També, d'haver pogut participar en les cerimònies i trobades on la música folklòrica afrocubana té una importància cabdal. Però sobretot, és el resultat de l'admiració de Vidal per aquesta música i les persones que la practiquen.
El disc està format per vuit composicions originals en gèneres populars cubans com el danzón, el bolero, el guaguancó, la columbia, la descarga, el txa-txa-txa...I està gravat amb alguns dels màxims exponents d'aquesta música a l'Estat espanyol. Iván 'Melón' Lewis (CU), al piano; Reinier Elizarde 'Negrón' (CU), al contrabaix; Ori Martínez, Andi Rodríguez i Climent Campà (CAT), a les percussions; Yadira Ferrer (CU), a la veu; Diego Coppinguer (CU), a la guitarra i els cors; Carlos Sarduy (CU), a la trompeta i quinto, i la col·laboració de Lluc Casares, Genís Bou i Pere Miró (CAT) als saxos.
A més de liderar el projecte Tarquim, Pau Vidal és membre de The Gramophone All Stars Big Band i professor a l'Escola Superior d'Estudis Musicals del Taller de Músics. Com a productor i 'beatmaker', acaba d'estrenar la seua primera beat tape, 'A tribute to Dorothy Ashby', samplejant i recreant temes d'aquesta magnífica arpista de jazz.

MULTIMÈDIA