TRIPULANT

PROGRAMA DE SUPORT A LA CREACIÓ


2020 // GUANYADORS DE LA BECA DE PRODUCCIÓ DE DIRECTES

2023 // GUANYADORS DE LA BECA KM0


BIO

Tripulant neix de la inquietud musical i vital de trobar una veu pròpia a través d'unprojecte minimal i autoeditat i autogestionat fins a dia d’avui.
El músic i compositor Ferran Borrell va sentir la necessitat de crear un grup sense barreres d'estètica musical, on hi hagués reminiscències de tota la música que l'ha influenciat i experimentar a través d'ella.
He dedicat molts anys a estudiar música, el meu primer instrument va ser el piano, però llavors, em vaig enamorar literalment de la guitarra que m’acompanya fins avui.
En els meus inicis, m’il·lusionava molt tocar Rock, vivia obsessionat pels solos de guitarra elèctrica d’aquest camp, i els seus sons de distorsió.
Vaig tenir la sort de tocar en projectes on podia créixer amb aquesta música i nodrirme d’ella i del seu ambient, i sobretot, fer-ho amb els meus propis amics, amb els que havíem crescut junts. Després va venir el blues, el pop, i finalment el jazz.

A través de la improvisació d’aquest món, he passat moltíssimes hores indagant, i buscant com posar veu a la meva creativitat, com intentar que el que canta el meu cap pugui ser plasmat a través d’un vehicle com és la guitarra.
A vegades amb encert i d’altres amb frustració, cada cop m’hi he apropat més, però si hi ha un canal que m’ajuda a sentir-me aprop de la música és el de cantar.
Cantar per mi suposa connectar amb el que sento i poder-ho alliberar.
Per això, Tripulant és tan important pel meu creixement personal i expandiment musical.
En aquest projecte canto, així em sento més a prop de tot el que faig, i procuro que tot el que passa en la nostra música, sigui de veritat, això és l’únic que m’importa, que sigui de veritat.

Acompanyat de Nil Boya, a la bateria, i l’Anna Fusté, al baix, i amb l'ajuda de Joan Rota, tècnic de so del projecte, vam gravar el primer disc ‘Bocins de tu’ als estudis Music Lan.
Després de passar la pandèmia i de que el primer disc ens toqués de ple en aquest context, hem gravat el nostre segon disc, un disc on el projecte ha madurat i sobretot ha trobat la seva veu i la màxima expressió de la seva identitat.

MULTIMÈDIA