KARABASH

PROGRAMA DE SUPORT A LA CREACIÓ


2019 // GUANYADORS DE LA BECA DE PRODUCCIÓ DE DIRECTES


BIO

Karabash presenta una proposta renovada amb el seu segon disc d'estudi.
Subjectes el llumí amb la mà dreta i tens la capsa amb el rascador a l'esquerra. Un somriure malèfic se't dibuixa al rostre quan, de sobte, penses si has deixat el gas encès prou estona per rebentar la casa. Tot sortirà bé, murmures, sempre has estat un cagadubtes però ara ho tens ben planificat. A raig, no deixaràs ni rastre. Ni tan sols trucaràs al teu “jefe” per dir-li que ho deixes. Per sort o per desgràcia, de moment tot això només ha passat dins del teu cap. Intentes calmar-te. Potser al final no faràs res però ara només vols trencar amb tot.
'Societat Accidental' és això. La reflexió, sovint enutjada, d'uns músics sobre les inquietuds i contradiccions de la generació Millennial, la seva, dins del sistema capitalista en crisi d'avui dia. El disc l'integren 11 cançons amb lletres inspirades en el realisme brut i sonoritats que parteixen de la música independent anglosaxona. Tenen, a més, un caràcter retro amb la voluntat de tornar, d'alguna manera, als anys feliços de la infantesa, els 80 i 90. Gravat i produït per Jordi Casadesús i mesclat per Paco Loco, significa un canvi en la manera de funcionar del grup que fins ara s'havia autoeditat. També en l'estil, més enfocat cap al pop-rock que 'D'Humans i éssers' (2017), el primer treball, més folk, amb què van guanyar diversos premis i van arribar a la fase final del concurs de bandes emergents Sona 9.
Karabash està a Rússia, hi fa un fred que pela i és la ciutat més contaminada del planeta. La banda musical que en pren el nom la integren cinc nois de Vallirana (El Baix Llobregat) que van decidir anomenar així el projecte perquè amb ell volen posar en relleu aquells aspectes del món en què vivim que estaria bé canviar."

MULTIMÈDIA