ANGELADORRRM

PROGRAMA DE SUPORT A LA CREACIÓ


2023 // GUANYADORS DE LA BECA DE PRODUCCIÓ DE DIRECTE


BIO

A priori pot semblar que el nom artístic Angeladorrrm es relacioni amb la placidesa de la son però en realitat té més a veure amb tot allò que s’hi amaga: l’insomni, la confusió entre inventiva o realitat, despertar d’un malson, roncar fort o somiar desperta. Missatges de l’inconscient que inspiren el repertori de l’Àngela Balcells, cantant, guitarrista i líder del grup de pop rabiós, la seva particular manera d’entendre el noise-pop.
Les tres erres “rrr” dificulten a propòsit la pronúncia per tal de fer explícita la fascinació pel soroll i pel moviment riot grrrl. Mentre queper altra banda, el significat de “dorrrm” té a veure amb els orígens de la proposta, inicialment concebuda com un projecte de bedroom pop (pop de dormitori) en què l’Àngela s’autoproduïa entre coixins i llits desfets, tant de dia com de nit.

EL GRUP
L’any 2021, l’Àngela s’ajunta amb el Víctor (baix), el Joan (bateria) i la Laura (guitarra i veu), antigues companyes d’universitat, per formar un grup en clau de quartet de rock i així sortir de l’àmbit domèstic. De seguida van treballar conjuntament el repertori de manera electrificada, definint un so marcat pel shoegaze i el dream pop dels noranta amb influències de grups alternatius com Big Thief, Yo La Tengo, My Bloody Valentine i les catalanes Rombo.

MULTIMÈDIA