LA POESIA A L'ESCENARI

EL VAPOR 11.00h.

TALLER


Dissabte, 3 d'octubre a les 11h
PREU: Gratuït. No cal experiència prèvia.
DURADA: 90 min
LLOC: El Vapor Casa de la Música de Terrassa. C/ Mare de Déu dels Àngels 76
Taller gratuït de composició musical i acompanyament de textos poètics a càrrec de Toni Xuclà, en col.laboració amb el Festival Elixir


Queda clar que música i poesia es potencien, però, com? Aquest taller està destinat a músics, intèrprets, compositors, cantautors, cantants, actors i a tots aquells interessats en el binomi música - poesia.
Com es fa una cançó a partir d'una poesia? Voleu posar música a un poema? Voleu recitar textos poètics, acompanyats de música? Fer el suport musical a una poesia dita?
Musicar un poema o convertir un poema en una cançó, és el mateix? Poden interactuar recitador i músic en la interpretació d'un poema? Aquest taller treballa aquestes particularitats. Cada combinació té la seva pròpia tècnica.
El taller serà impartit per un especialista amb una àmplia experiència i reconeixement en la poesia musicada: Toni Xuclà . Amb Gemma Humet ha recorregut tota Catalunya amb l'espectacle "Poemes que es fan cançons" amb composicions seves interpretades per la Gemma sobre poemes dels grans autors catalans. Abans, amb Ovidi Montllor –un dels mestres en aquest camp- i durant quatre anys, va participar en diferents espectacles amb poesia cantada i dita, entre ells el mític "Coral Romput". Va obtenir el premi "Miquel Martí i Pol" de mans de Lluís Llach per la seva composició "Aquesta pau és meva" de Salvador Espriu. El disc "Amb música ho escoltaries potser millor" va ser distingit "Millor aportació musical a l'Any Espriu". És el compositor i productor de "De poetes cançonetes" el disc que ha aconseguit popularitzar la poesia catalana entre els més petits.

L'activitat és gratuïta però cal reservar plaça ja que l'aforament és limitat. Podeu fer-ho a través del link que trobareu a continuació.

INSCRIPCIONS

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat