MARIA OLIVER

PROGRAMA DE SUPORT A LA CREACIÓ


2021 // GUANYADORA BECA AMPLIBIO

Una veu personal i esquinçada, lletres introspectives i una guitarra. Així es presenta Maria Oliver, una cantautora emergent de les terres gironines que porta aquest 2021 la seva carta de presentació a l’escena musical del país: una proposta indie i folk, i un toc de pop rock, amb cançons de temàtica autobiogràfica.

Des que va començar a tocar la guitarra, fa 12 anys, Maria Oliver ha anat cantant tot allò que li passava pel cap. Però no és fins fa 3 anys que comença a compondre més seriosament, i decideix emprendre el projecte personal durant la tardor del 2020 amb l’enregistrament de la seva primera maqueta a l’estudi de gravació de l’Espai Marfà. Tres cançons pròpies, dues amb la banda (veu, guitarra, baix i bateria) i l’altra a guitarra i veu, i amb la col·laboració d'una trompetista. La seva música beu de cantautors catalans com Pau Vallvé, Maria Coma, Nico Roig, El Petit de Cal Eril o Maria Jaume, i altres grups i cantautors d’estils més variats com Love of Lesbian, Cala Vento, The New Raemon, McEnroe o Carmen Boza. També compta amb influències més internacionals com les de Ben Howard, Alabama Shakes, Wilco o Jake Isaac.

Actualment, participa en diferents projectes musicals com a guitarrista, alguns dels més destacats són Pau Piripau, una grup de música indie amb nucli al Baix Empordà, i la Black Music Big Band, iniciativa del Black Music Festival i Cases de la Música, del qual n’és membres de pràcticament els seus inicis. Les pròximes passes de Maria Oliver són ampliar el repertori amb cançons pròpies, generar contingut audiovisual amb aquestes, i vertebrar i consolidar el directe generat amb els temes creats fins a dia d’avui, per tal de presentar-lo a la següent temporada a diferents sales i concerts del territori.