LA CANTATA "LA CLIKA"

TEATRE PRINCIPAL 11h / 15.30h


19 de Maig de 2021. Dos passis, un a les 11h i un altre a les 15.30h

LLOC: Teatre Principal de Terrassa. Plaça de Maragall, 2, 08221

La cantata de la Clika és un projecte impulsat per Les Cases de la Música que pretén generar afició per la música, treballar valors universals com la solidaritat, la comunitat o la diversitat i alhora estimular el ritme i la coordinació dels infants a través de coreografies senzilles. Aquesta, consisteix en l'aprenentatge escolar d'una cantata que és interpretada pels alumnes de Cicle Inicial de Primària a final de curs en múltiples teatres del territori. Mestres i infants treballen conjuntament les cançons de la cantata per tal d'interioritzar l'univers musical i de valors creat per La Clika, un grup d'alumnes de 2n de l'Escola El Rusc.
La cantata es composa d’11 cançons composades i creades per components de grups com Xiula, Gertrudis o XerrameQ i que parlen de valors com l'autoestima, l'amistat, l'ecologisme, la igualtat de gènere o la cooperació. Actualment hi participen 82 escoles de 13 poblacions diferents de tota Catalunya. Des de La Clika es proporcionen materials pedagògics orientats a mestres i alumnes per tal de facilitar l'aprenentatge de les cançons i les coreografies, que aquest any degut a la situació sanitària molts han estat en línia.

En el cas de Terrassa, la cantata de la Clika es farà al Teatre Principal el dia 19 de maig. L’acte serà sense públic, ja que els infants cantaran asseguts des de la platea, i els músics tocaran des de l’escenari. Per tal de poder cumplir amb totes les mesures senitàries es faran dos passis:

Un a les 11h del matí, on hi participaran l’Escola Auró, l’Escola Lanaspa Giralt, l’Escola Roc Alabern, l’Escola Lumen, l’Escola Sant Llorenç del Munt i el Col•legi Maria Auxiliadora. Amb un total de 10 grups bombolla, i 214 infants.
I més tard, a les 15.30h ho faran l’Escola Agustí Bartra, l’Escola El Vallès, l’Escola La Roda, l’Escola L’Avet i l’Escola Abat Marcet, essent així, un total de 273 infants de 14 grups bombolla.

Paral•lelament, l’11 de Juny es farà La Clika online per aquelles escoles que no hagin pogut venir assistir a l’acte presencial i conjuntament amb totes les altres escoles de Catalunya que s’hi hagin apuntat. A la cantata online de Terrassa s’hi sumen l’Escola Ramon y Cajal, l’Escola Bisbat d’Ègara i Escola Pere Viver i Aymerich amb un total de 167 infants més.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat