JAZZ AL PATI: MAGALÍ SARE I MANEL FORTIÀ + THE EXPLOSIVE SWING TRIO

Jazz al Pati. Pati de Mas Llorenç 20h.



Pati de Mas Llorenç

Preu: gratuït

El pròxim dissabte 9 d'octubre, el Pati de Mas Llorenç de Salt acollirà una nova jornada musical amb el cicle "Jazz al Pati", organitzat per Cases de la Música i Òmnium Cultural, amb el suport de l'Ajuntament de Salt, la Diputació de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat i GIG Serveis. Aquesta primera edició de l'esdeveniment musical de jazz començarà a partir de les 20h i finalitzarà a les 23h, amb les actuacions d'artistes destacats del gènere a casa nostra com són Magalí Sare i Manel Fortià, i The Explosive Swing Trio. Es tracta d'un acte gratuït amb reserva prèvia de les localitats, i comptarà, també, amb l'oferta gastronòmica de la foodtruck Bye Bye Blat.



El Jazz al pati de Salt és la versió “covid19” del tradicional picnic jazz de Salt, que era ja una tradició dels darrers anys al parc Monar. Després de la interrupció obligada del passat 2020, enguany el jazz torna a un espai més reduït i adaptat a les circumstàncies actuals, mentre esperem que en properes edicions pugui tornar al seu emplaçament habitual.

No obstant, aquesta dimensió més petita no equival a una proposta artística menor, sinó que es compta amb una programació d’autèntic luxe, encapçalada per un dels duets més destacats a casa nostra: Magalí Saré i Manel Fortià, que ens presentaran FANG I NÚVOLS, un projecte on veu i contrabaix s’uneixen i interactuen dalt de l’escenari.

​​Les fortes arrels jazzístiques que uneixen la Magalí i en Manel abracen, en aquest treball, un repertori de cançons tradicionals catalanes i iberoamericanes i dues cançons pròpies, fetes a partir de poesies, que obren i tanquen l'àlbum. La proposta d'aquest duet consisteix en reformular les melodies, les formes i les claus rítmiques d'aquestes cançons mitjançant la frescor i el risc de la improvisació.

El títol FANG I NÚVOLS defineix a la perfecció la sonoritat tan característica del duet Magalí Sare i Manel Fortià. La seva música és crua i despullada, ja que el contrabaix i la veu conformen els extrems d'una harmonia imaginària. Es tracta d'un joc de rols constant: si un dels dos sedimenta la part rítmica de la música (com el fang), l'altre podrà flotar lliurament (com els núvols) i viceversa.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat