DOLLAR SELMOUNI + ENRY-K + DJ JOKER | La Mirona

Girona La Mirona 22.00h

DOLLAR SELMOUNI + ENRY-K + DJ JOKER
La Mirona de Salt

Obertura portes: 21:30 h
Preu llançament: 10 €
ANTICIPADA: 12 €
TAQUILLA: 14 €

DOLLAR SELMOUNI + ENRY-K + DJ JOKER
DOLLAR SELMOUNI
Dollar Selmouni va començar a compartir la seva música a YouTube el 2017, i des de llavors les seves cançons s’han escoltat i compartit milions de vegades i les seves lletres han arribat a l’ànima de molta gent.
Dollar va enamorar l’escena del hiphop nacional i més enllà de les fronteres, primer amb les seves improvisacions entonades en batalles, i després amb les seves tornades i versos melòdics en cançons com “Chacho” o “Cae la noche” (autèntics hits del panorama nacional), entre molts altres.
El mallorquí segueix marcat tendència passant per molts subgèneres de la música urbana actual, però sempre donant a conèixer el seu talent amb una veu càlida i profunda amb tints de soul i influència profunda del flamenc, que ha aconseguit combinar a la perfecció amb un rap entonat molt personal. I que, si escau, és allunyat del hardcore, el bombo caixa, i el llenguatge més groller del rap clàssic.
Una fusió captivadora que es desenvolupa entre l’R&B, el Nu-Soul, de vegades barrejant-se amb ritmes trap i reggaeton modern, arranjaments Tropic Beats, o el gamberrisme dels sintetitzadors d’EDM. Des que va néixer, Dollar ha hagut de participar a la carrera d’obstacles que ha estat la seva vida fins arribar on realment mereix.
Durant el 2021 Dollar Selmouni es va consolidar com una de les més grans promeses de la música espanyola, apareixent entre l’elenc protagonista de “Hasta el cielo” (la pel·lícula espanyola amb més pressupost de l’any), i fitxant per Warner Music amb qui va publicar el seu segon disc “Dollar Selmouni” a l’octubre de 2021 entre els quals destaquen els temes: “Habana” (feat. Sule B), “Los Niños quieren más”, “Maldito Dinero” (feat. Natos i Foyone). El 2022 Dollar segueix a la cresta de l’onada, posant diversos singles en tendències com “No Saben Como vivo” (feat. JC Reyes), “Como antes” (feat. Camin) o “Cuando el sol se va” (feat. Cano). Aquest any també ha aparegut a la pel·lícula “Centauro” (Dir. Daniel Carpasoro) i protagonitzat la sèrie de Netflix “Fanático” (Dir. Roger Gual).

ENRY-K
No és fàcil trobar una figura com a Enry-K a l’escena actual; ha estat un dels arquitectes del so de 2017 o 2018 produint diversos temes per a Cecilio G, Damed Squad, C.Tangana o Yung Beef entre molt més, un dels productors clau per entendre l’escena urbana dels darrers anys, però, pot suposar també el seu futur?
El 2021, es va estrenar com a artista i vocalista, traient Luz Rosa, un àlbum sense cap suport mediàtic que ha tingut una rebuda increïble pel públic, difícil de classificar en un estil concret però sí en un capvespre d’estiu, amb tons molt càlids, amb tocs experimentals, moltes fases intimistes i ple de col·laboracions destacades.
Enry-K no ha matat el productor que porta a dins, sinó que ha seguit evolucionant, amb un segell molt identificatiu a cada obra, sempre jugant amb harmonies càlides i desenfadades, amb projecció internacional com demostren els seus treballs amb Pablo Chill-E o 9lokknine. Un artista que cuida la imatge al mil·límetre, però sempre mantenint aquest secretisme i enigmes que enganxen el públic, que tornarà a sorprendre amb els seus treballs com a artista en solitari aquest 2022, que ja ha trepitjat escenaris de gran calibre com Primavera Sound o Sonar, però que en breus tornarà a estar pujat en molts més, ja que per gana, ningú no el guanya.
BRIO! és el nou EP d’Enry-K, un treball compacte, ràpid i enèrgic que reactiva el productor i artista català. Un EP que es desmarca de la línia del seu primer disc Luz Rosa (2021), molt més suau i desenfadat, i, en canvi, BRIO! és clarament molt més enèrgic i enfadat. Un enuig que Enry tenia a dins, i que transforma en energia. Perquè BRIO! també és saltar, suar, cansar-se, cridar, afanyar-se, fer-te mal. 6 cançons produïdes, cantades i interpretades pel mateix Enry-K, i que compten amb les col·laboracions d’Abhir Hathi, L’Haine i Mishii.
SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat