El Correfoc de Manresa publica el seu primer disc a les plataformes digitals

25 de juny de 2024 CORREFOC DE MANRESAMANRESA

Els autors de les cançons del Correfoc de Manresa, Lluís Toran Frasnedo i Lluís Sarró Planas, publiquen les seves obres a les plataformes amb l’impuls de Cases de la Música. Així i per primera vegada, les músiques del Correfoc es podran escoltar en format digital arreu del món en el disc ‘Correfoc de Manresa’.

El Correfoc de Manresa és una de les principals festes de caire tradicional i participatiu que se celebra durant la Festa Major de la ciutat. La música és un element molt important en el seu desenvolupament, ja que contribueix en gran mida a crear el clima festiu de l’esdeveniment. Per la seva singularitat i gran difusió, la música del Correfoc forma part del patrimoni immaterial de la ciutat. Les cançons són reconegudes i interpretades per una gran part de la ciutadania i també sonen en altres actes festius de la ciutat. A més, aquesta música ha crescut amb el temps i ha sumat incorporacions adaptades a les noves figures de la imatgeria.

Donat que, al llarg del temps, entitats culturals, socials, cíviques i educatives han demanat poder disposar de de les cançons del Correfoc, s’ha considerat posar-les a disposició de tothom a través de les plataformes digitals. Fins ara, només existia un disc del Correfoc en format físic, ‘Les Músiques del Correfoc de Manresa’, editat l’any 2014. El nou format conté les 13 obres fetes fins el moment i, com a novetat, el ‘Ball de la Mulassa’ de Lluís Toran i la ‘Mulassa Infantil’ de Lluís Sarró.

Totes les cançons dels disc estan interpretades per la Quants Band, la formació que interpreta les músiques del Correfoc en directe des de l’any 1998. A més, la portada del disc mostra una fotografia pressa per Lluís Sarró durant La Moscada. La imatge es va prendre des del darrere dels músics que interpreten la Marxa del Correfoc i al seu davant ballen aquells qui participen a la mostra a la Plaça Major de la ciutat.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat