[Volver a la página de inicio]
19:52
29/07/2015
Músic » |

10 ANYS DE LES CASES DE LA MÚSICA!

[10 ANYS DE LES CASES DE LA MÚSICA!]

En els 10 anys des que es va posar en funcionament la primera de les seus i fins l'actualitat, el projecte Cases de la Música s'ha consolidat com una important eina vertebradora del panorama músical a Catalunya fora de Barcelona. Les xifres d'aquests 10 anys així ho confimen: 

 

Concerts:3.342

Grups i artistes programats:6.620

Assistents a concerts:856.420

Activitats: 2.569

Assistents a activitats: 371.192

 

Què són les Cases de la Música?

 

Les Cases de la Música son el projecte socio musical en xarxa de Catalunya. El projecte neix el 2005, coparticipat entre l'administració publica i l'empresa privada, destinat a potenciar la música en viu en totes les seves vessants: Formació, Creació, Exhibició (concerts) i Participació ciutadana i dinamització.

 

Actualment hi ha 5 seus de les cases de la música a Mataró, Salt-Girona, l'Hospitalet, Terrassa i Manresa.

 

 

 

És un projecte compartit entre ICEC (Generalitat de Catalunya), Diputació de Girona, Ajuntament de Mataró, Ajuntament de Salt, Ajuntament de Girona, Ajuntament de l'Hospitalet del Llobregat, Ajuntament de Terrassa, Ajuntament de Manresa, Visualsonora S.c.l, Multi-Art Produccions, Salamandra S.L, Vesc S.L i Propaganda pel Fet.

 

Aquest model de col.laboració público-privada és la clau per a poder dur a terme un projecte que te vocació de servei públic amb tota una sèrie d'activitats que no tenen rendiment econòmic immediat però si que son transformadors del sector de cara al futur i que son necessàries per tal de fer créixer l'escena musical de país, alhora que s’utilitza la música com a eina de transformació social.

 

El projecte va ser creat a Catalunya el 2005 i ha estat motiu de reconeixement a nivell europeu com a projecte innovador dins el sector musical. Actualment també ha estat reproduït a Euskadi amb el mateix format sota el nom de Euskal Herriko Musika Etxeak.

 

 

Les Cases de la Música treballen en Xarxa per tal de permetre l’intercanvi d’activitats, d’experiències i projectes que permetin l’evolució i la millora del projecte. Cada casa de la Música te unes especificitats que son inherents al territori en el qual es troben, però hi ha activitats i problemàtiques que tenen molts punts en comú.

 

Les activitats

 

Les activitats son diverses i cobreixen un ampli ventall de necessitats dins el camp de la formació, la creació, l'exhibició i la dinamització de l'escena musical. A nivell genèric podem parlar de tallers, masterclasses, cursos, audicions, segell d'autoedició, espais d'assaig, producció de directes, documentals, taules rodones, trobades i meetings professionals, asessorament a músics i suport a entitats, programació per a nens, joves i discapacitats i creació de vincles amb altres territoris (circuits transfronterers), etc.

 

En aquests 10 anys el projecte ha servit de punt d'arrencada de formacions nombroses com Cors de Gospel, Bandes de percussió de carrer, Marxing Bands i Combos de diversos estils, alhora que ha donat suport a l'inici de nous festivals musicals. També ha estat l'embrió de l'Escola Tècnica de l'Espectacle (ETECAM) dedicada a formar tècnics de so i llum.

[item]  

© 2015 XARXA DE CASES DE LA MÚSICA POPULAR