[Volver a la página de inicio]
16:15
31/08/2016
Músic » |

TOTE KING + MATADOR ROCKERS

[TOTE KING + MATADOR ROCKERS]

La història de Tote King és la d'un talent sense límit de combustible. Pocs rappers espanyols han aconseguit mantindre's al cim de manera sostinguda durant quasi 10 anys sense acusar el cansament i, el més important, mantenint el seu estatus intacte als carrers.

COMPRA ENTRADA ONLINE

També és la història d'un esperit infrangible: el seu sarcasme no només no ha descendit des dels seus primers passos en el hip-hop espanyol. El més increïble és que ha traçat una línia ascendent a mesura que ha passat el temps i la llibreta ha anat enriquint-se. Les rimes s'han afilat fins l'extrem; les idees són cada vegada més clares; les crítiques, més incòmodes; el compromís, més incondicional; l'humor, més directe...
El seu últim, “El lado oscuro de Gandhi”, s’ha de propulsar a les capes estratosfèriques que mereixen el seu talent, potser per això totes les cançons presenten una lluentor superior i una grandiositat sonora més accentuada. Es revela com una ambiciosa i eclèctica col·lecció de sons amb inequívoca marca rap. Talls de hardcore clàssics conviuen amb experiments de funk, incursions rockeres amb guitarres elèctriques, ritmes etílics, balades de soul futurista, samples de Crash Test Drummies, hits per a clubs i fat beats sense concessions. El caldo ideal per a un Tote en estat de gràcia que, en contra dl que molts poden pensar, no ha suavitzat en absolut el seu discurs. Més aviat tot el contrari. El propi títol del disc ens indica que el sevillà no té por a desmuntar veritat i tòpics per tots assumits i a disparar a boca de canó als que es gronxen al doble raser i la hipocresia. També l'actualitat més rabiosa tremola sota les seves observacions. Les rimes són aclaparadors, intel·ligents, ràpides, possiblement les més creatives del panorama espanyol, però el contingut és també incendiari i està carregat d'una honestedat moltes vegades brutal. Només la seva veu, només les seves rimes. No fa falta ningú més. Els que pensaven que Tote domaria el seu verb al entrar a una discogràfica gran s'equivocaven. Vol arribar al cim, però mossegant més fort.

 

© 2016 XARXA DE CASES DE LA MÚSICA POPULAR