[Volver a la página de inicio]
04:39
24/11/2014
Músic » |

ETECAM - DIPLOMA en Tècnic de so - Escola Tècnica de l'Espectacle

[ETECAM - DIPLOMA en Tècnic de so - Escola Tècnica de l'Espectacle ]

L’Etecam, escola sorgida de la oferta en formaciò tècnica de la Casa de la Música fa un nou pas i aquest mes de setembre inaugurarà noves instal.lacions situades a la Coma-Cros de Salt, per fer una aposta decidida en la formació en el desenvolupament de l’activitat professional en el camp del directe, amb un alt contingut de pràctiques a l’escola i en empreses del sector.

L’activitat formativa en el camp del so de l’Etecam dins els projecte de la Casa de la Música es va iniciar el setembre del 2005 amb els cursos de formació bàsica en so, que han anat evolucionant fins a transformar-se en aquest diploma de 2 anys de durada que vol ser referent en el camp de la formació de tècnics de so.

 

Diploma en Tècnic de So

 

Aquest curs 2014-15 l’Etecam engegarà el Diploma en Tècnic de So d’Espectacles i Audiovisuals, una titulació de 1700 hores repartides en 2 anys i amb un caràcter propi que vol marcar la diferència amb estudis similars.  En aquest títol es vol donar una capacitació en producció tècnica d’espectacles i coneixements musicals, sense oblidar formació en enregistrament, mescla, edició, postproducció i masterització. L’objectiu és la formació de tècnics de perfil polivalent, que és una garantia a l’hora de poder desenvolupar diferents possibilitats professionals.

 

La voluntat és la de que els diplomats a l’Etecam estiguin preparats per a inserir-se en el mon laboral amb tasques com poden ser: Tècnic de PA, Tècnic de Monitors, Tècnic de sistemes de sonorització, Tècnic d’escenari i de sistemes sense fil, Cap de so o Tècnic d’enregistrament, edició , mescla i masterització.

 

Els mòduls i unitats que formaran part del temari d’aquest diploma son:

 

-Introducció a l’espectacle

-Teoria fonamental del so

-Electroacústica i Components

-So directe

-Ajust de sistemes de sonorització

-Enregistrament, mescla, edició, posproducció i masterització d’àudio

-Instal.lacions de so

-Planificació de projectes de so

-Història i coneixements musicals

-Formació i orientació laboral

-Projecte

-Pràctiques a empreses

 

 

Grau superior i instal.lacions

A banda del Diploma que ja es posa en funcionament enguany, la previsió és que el grau superior en  So per a audiovisuals i espectacles comenci el curs 2015-2016, ja que ara mateix està en fase d’aprovació pel departament d’Ensenyament . De fet les noves instal.lacions son fruit d’aquesta necessitat d’homologació, ja que s’han hagut d’adaptar els espais als requeriments oficials del departament d’Ensenyament.  L'escola disposa de 1640 metres quadrats repartits en dos edificis, 440 a la Factoria Cultural Coma Cros i 1200 a la Sala Auditori La Mirona, ambdòs a Salt.

Les instal·lacions estan formades per dues aules polivalents destinades principalment a classes teòriques, un estudi de so, dues aules tècniques, una aula escenari i una biblioteca, a més dels despatxos de professorat i administració.

Les aules estan dotades del material audiovisual, de l'equipament tècnic i informàtic i del programari necessari per poder desenvolupar la docència, tant teòrica com pràctica, en unes condicions òptimes i un entorn professional.

La Sala Auditori La Mirona fa les funcions d'aula escenari, un espai excel·lent per realitzar pràctiques i impartir la docència de parts específiques dels mòduls formatius.

 

Col.laboradors

Per tal de posar en funcionament aquesta nova fase de l’Etecam, la Casa de la Música ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona i l’ajuntament de Salt que han fet possible la creació de la nova seu a la Coma Cros.

Alhora, compta també amb la col.laboració d’un gran ventall d’espais, equipaments i empreses punteres en el camp de l’espectacle a Comarques Gironines on els alumes podran fer pràctiques, com són el Teatre Municipal de Girona, Teatre el Jardí de Figueres, Teatre Principal d’Olot, Teatre de Salt, Teatre de Bescanó, Teatre Municipal de Banyoles, Teatre de Lloret de Mar, Sala la Planeta, La Mirona, l’Ateneu Auditori de Banyoles, Estudis Ground, 44.1 Estudi de Gravació, Juglans Music, Musiclan, Soundclub Studio, Ossia Produccions,  Bitò Produccions, RGB Management, BTM Sound, Clip, Punt de Fuga, Nord Produccions, Sona So i Llum, La Caraba, Festival Temporada Alta, Festival Castell de Perelada, Black Music Festival i Festival de Cadaqués.  

Per inscripcions i més informació adreceu-vos a:

www.etecam.cat / 658 924 853 / info@etecam.cat

 

http://www.etecam.cat

[item] [item]  

© 2014 XARXA DE CASES DE LA MÚSICA POPULAR